Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Partisan

Partisan prisades stort i Cannes

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 oktober 2020

Utsedd till årets bästa serie.

I går blev det en riktig storseger för den svenska thrillerserien "Partisan", som prisades på festivalen Canneseries utsågs till årets bästa serie.

– Det här hade jag inte väntat mig, jag är så tacksam att juryn uppmärksammade den här serien, säger Amir Chamdin, som skrev Partisan tillsammans med Fares Fares.

Amir Chamdins och Fares Fares kriminalthriller Partisan har redan hyllats av kritiker och tittare i Norden och av Filmtopp fick serien högt betyg. Nu har även de internationella kritikerna sagt sitt. Vid kvällens stora gala i Canneseries utsågs Partisan till Best Series 2020 av juryn. På plats var regissör Amir Chamdin, producent Johanna Wennerberg och skådespelarna Sofia Karemyr och Anna Björk

– När jag och Fares Fares skrev den här serien sa vi att vi måste skapa något starkt, men på ett smart sätt. Underhållning är underhållning, men du behöver lite ryggrad till den också. Vi lever i detta Europa, och vi lever här tillsammans, och det är budskapet. Vi kan inte bygga en mur runt Europa, säger Amir Chamdin i sitt tacktal från scenen på Cannes legendariska Théâtre Lumière.

För fler nyheter scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL