Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Trailer – På gränsen med Peter Jihde säsong 2

Trailer – På gränsen med Peter Jihde säsong 2

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 september 2020

"Jag har gråtit, skrattat och hela tiden blivit provocerad."

Andra säsongen av "På gränsen med Peter Jihde" har premiär den 28 september på Viaplay, Viafree och sänds på TV3 kl 21.00.

Peter Jihde är tillbaka på Viaplay med det Kristallen-nominerade programmet där han tar tempen på de mest omdiskuterade frågorna i USA och som är eller kan bli lika aktuella i Sverige. I På gränsen med Peter Jihde är några av de kontroversiella ämnen som tas upp: dödsstraff, abort, porr och att ta lagen i egna händer.

Peter Jihde åker till USA och möter människor vars åsikter är på gränsen till vad som är acceptabelt i Sverige. Han söker nya perspektiv men finner också avskräckande exempel. I USA finns det extrema människor – och lösningar. I den andra säsongen av det Kristallen-nominerade programmet På gränsen med Peter Jihde är några av de kontroversiella ämnena som tas upp dödsstraff, abort, sekter, porr, barnen som USA glömde och att ta lagen i egna händer.

– På gränsen befinner sig just där – på gränsen mellan det onda och goda, det vettiga och galna och det betydelsefulla och meningslösa. Jag har gråtit, skrattat och hela tiden blivit provocerad av alla åsiktsmaskiner som driver USA framåt – mot himmelen eller helvetet, säger Peter Jihde.

I denna säsong med totalt sex avsnitt hamnar Peter Jihde i situationer han knappt kunnat föreställa sig som att träffa en dödsdömd och bli en oväntad bisittare i en porrsändning. Inspelningen av programserien har varit något av det jobbigaste, och viktigaste, han upplevt under sin TV-karriär.

- Att höra bebisarna, som föddes opioidberoende pga föräldrarnas missbruk, var den mest smärtsamma upplevelsen. Jag kommer aldrig att glömma de skriken, säger Peter Jihde.