Oscar Töringe med i serien Limbo: "Otroligt förväntansfull"

Oscar Töringe med i serien Limbo: "Otroligt förväntansfull"

  • Viaplay
Filmtopp
13 oktober 2022 kl. 11:31

Se första bilderna från Viaplays nya satsning

2023 är det premiär för Viaplays nya dramaserie "Limbo". Nu avslöjar streamingtjänsten att stjärnan Oscar Töringe fått en av rollerna.

I början av nästa år är det premiär för Viaplays verklighetsbaserade dramaserie Limbo, som tar avstamp i en personlig händelse i Rakel Wärmländers liv. Rakel, Sofia Helin och Louise Peterhoff spelar tre vänner vars liv vänds upp och ner när deras söner är med om en hemsk bilolycka. Nu avslöjas att stjärntrion får sällskap av bland andra Oscar Töringe, Alexandra Zetterberg Ehn och Danilo Bejarano

– Jag är otroligt förväntansfull kring premiären! Spänd på vad folk ska tänka och känna. Det ligger mycket hjärta bakom den här berättelsen, säger Oscar Töringe.  

Oscar Töringe med i serien Limbo: "Otroligt förväntansfull"
Oscar Töringe i "Limbo". Foto: Viaplay.

Rakel Wärmländer, Sofia Helin och Louise Peterhoff spelar de tre vännerna Ebba, My och Gloria i Viaplays nya originalserie Limbo. De befinner sig mitt i livet och har känt varandra sedan barnen var små och sönerna har liksom mödrarna följts åt genom livet. Trots att kvinnorna egentligen är ganska olika har de gått igenom det mesta tillsammans. Men när deras söner är med om en katastrofal bilolycka, sätts deras relation till varandra på prov. Medan Ebbas son svävar mellan liv och död, hamnar de tre kvinnorna i limbo.  

Oscar Töringe med i serien Limbo: "Otroligt förväntansfull"
Foto: Viaplay.

Nu avslöjas att skådespelartrion får sällskap av bland andra Oscar Töringe (Tack för senast!, Tunna blå linjen). 

– Det var en ynnest att få jobba med tre superproffs och förebilder. Extra speciellt såklart att jobba med Rakel som lagt en så stor del av sitt hjärta i produktionen, säger Oscar Töringe.  

Dessutom spelar Alexandra Zetterberg Ehn (Johan Falk, Sthlm Rekviem) fru till My och Danilo Bejarano (Lust, Vår tid är nu) rollen som Glorias exman. I rollistan syns även Linton Calmroth, Siham Shurafa (Fartblinda, Thunder in my heart), Philip Oros (Svartsjön, Beck) med flera. 

Oscar Töringe med i serien Limbo: "Otroligt förväntansfull"
Sofia Helin. Foto: Viaplay.

Skådespelaren Alexandra Zetterberg Ehn är sedan tidigare en god vän till sin medspelerska Sofia Helin. 

– Det var en härlig och kittlande känsla att spela gift och förälskad i sin vän. Kanske var vi lite blyga och generade i början, men respekten inför varandra och varandras konstnärskap skapade tillit i arbetet med Limbo, säger Alexandra Zetterberg Ehn.

Limbo viaplay
Danilo Bejarano. Foto: Viaplay.
Viaplayserien Limbo
Rakel Wärmländer. Foto: Viaplay.
Viaplays serie Limbo
Louise Peterhoff och Rakel Wärmländer. Foto: Viaplay.

Serien har redan fått uppmärksamhet internationellt då "Limbo" nyligen blev nominerad i kategorin bästa europeiska fiction i Festival de la fiction i La Rochelle. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL