Se trailern till Viaplays giftiga drama Litvinenko med David Tennant

Se trailern till Viaplays giftiga drama Litvinenko med David Tennant

  • Viaplay
Filmtopp
13 januari 2023 kl. 10:01
ANNONS
ANNONS

Före detta KGB-agenten förgiftades till döds

Nu har den officiella trailern för Viaplay-serien "Litvinenko", där David Tennant spelar den avhoppade KGB-agenten som lyckades vittna om sitt eget mord.

Litvinenko
David Tennant som Alexsandr Livinenko. Foto: Viaplay

I nya Viaplay-serien Litvinenko spelar den brittiske superstjärnan David Tennant (Broadchurch, Dr Who) Aleksandr Litvinenko, den ryske före detta KGB-spionen som blev mördad med radioaktivt polonium i London. Förgiftningen utlöste en av de mest komplexa och farligaste utredningarna i Londons polishistoria.

– Precis som de flesta minns jag när jag såg den där bilden på Aleksandr ”Sasha” Litvinenko i sjukhussängen och hur jag snabbt läste in mig på hela historien. Först kändes allt så osannolikt, som något taget ur en James Bond-film. Det kändes inte som något som händer i den verkliga världen. Och så den där alarmerande, drabbande bilden på honom som var så kraftfull, säger David Tennant.

Förgiftades på order från Vladimir Putin

Dramaserien följer poliserna från New Scotland Yard i deras intensiva jakt på personerna som inte bara är ansvariga för Litvinenkos död, utan även har utsatt brittiska allmänheten för livsfara. Enligt Litvinenko har han blivit förgiftad av ryska agenter på direkt order av ryske presidenten Vladimir Putin.

– Först ville ingen tro på ”Sasha”. De behövde starta den här utredningen, och hela tiden finns den här tickande klockan från en kropp som håller på att stänga ner. Han är det enda vittnet till sitt eget mord. Det är så många delar som gör det till en otrolig historia att återberätta, men det som gör det så övertygande är den personliga tragedin som drabbar den här familjen. Faktumet att det har en sån global betydelse gör kanske att vi kan berätta den här historien, men det jag tycker gör att den verkligen räknas är dess återverkningar och hur den i synnerhet förändrade Marinas liv, säger David Tennant.

Viaplay-serien Litvinenko består av fyra avsnitt och har premiär den 17 januari på Viaplay.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL