Officiella trailern för Viaplays detektivserie Elvira

Officiella trailern för Viaplays detektivserie Elvira

  • Viaplay
Filmtopp
07 november 2022 kl. 11:00

En mörk humoristisk kriminalhistoria med en varm twist

Elvira är inte som andra detektiver. Hon lever ett lugnt och rutinmässigt liv med sina nära och kära, och har det som bäst när hon får vara med sig själv. Ändå kliver hon in som en oväntad hjältinna när hon virvlas in i ett drama som överträffar Elviras monotona vardag. Se den officiella trailern.

I den danska berättelsen följer vi den 35-åriga Elvira (Sara Klein Larsen), som lever ett lugnt liv som telefonist på en bordell. Elvira har inte många vänner, men hon har sin bror Sixten (Anton Hjejle), som bekämpar sina egna missbruksdemoner, och deras barndomsbästa vän, Køster (Peter Plaugborg), som driver bordellen vid sidan av sitt officiella jobb som polis.

En dag vänds hennes liv upp och ner när sexarbetaren Candy från bordellen försvinner. Elvira kastas in i en främmande undre värld av korruption och kriminella gangsters, och i hennes detektivjakt för att hitta Candy blir det både farligt och en kamp mot klockan att ta reda på vad som hände. Se den officiella trailern här.

– Manusförfattaren Lærke Sanderhoff och jag ville skildra några hjältar som sticker ut i samhället. Elvira är ingen född detektiv, men hon har en nyfikenhet och ett samvete, vilket kanske är precis vad som behövs när allt brinner och ett brott ska lösas. I Elvira möter vi några karaktärer som främst drivs av kärlek, men som också innehåller några blinda fläckar som gör att de inte alltid kan se när de går över kanten, säger Heidi Maria Faisst, konceptuell regissör.

De två första avsnitten av Elvira har premiär på Viaplay den 13 november, därefter släpps två avsnitt varje söndag.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL