Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ny säsong av Heder på Viaplay – se teasern här!

Ny säsong av Heder på Viaplay – se teasern här!

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 mars 2021

Den 25 april är Heder tillbaka på Viaplay.

"I säsong två spetsas Heder-världen till och karaktärerna fördjupas", säger Julia Dufvenius – en av Viaplay-originalets stjärnor – inför premiären av säsong 2. "Heder" återvänder till Viaplay den 25 april.

När Viaplays originalserie "Heder" hade premiär blev det en omedelbar succé. Nu är Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius tillbaka i en andra säsong. Förutom att spela huvudrollerna står alla fyra bakom den kommande säsongen också som exekutiva producenter. Denna gång hamnar de i dramatiska situationer när en hänsynslös serievåldtäktsman går lös som tycks välja sina offer bland advokatfirman Heders klienter, skriver NENT Group i ett pressmeddelande.

Här kan du se den första teasern för säsong 2:

Nordic Entertainment Groups storsatsning Heder slog rekord under premiärhelgen med det högsta tittandet någonsin för en originalserie på Viaplay i Norden dittills hösten 2019. Heder skapade också ett unikt engagemang hos sin publik och diskussionsämnena från serien fördjupades i en podcast och en livepod. Nu är det dags för den efterlängtade uppföljaren av Viaplays originalserie Heder att ha premiär den 25 april.

– Vi har vässat form och innehåll i säsong två en hel del och jag är mycket förväntansfull inför premiären, då vi fick så otroligt fin respons av våra tittare sist, säger Alexandra Rapaport.

Nour (Alexandra Rapaport), Elin (Julia Dufvenius), Janni (Anja Lundqvist) och Karin (Eva Röse) har varit vänner sedan juristlinjen och driver nu advokatbyrån Heder där de tar sig an utsatta kvinnors fall. Samtidigt lever de med en ständig oro att deras mörka hemlighet ska komma upp till ytan.

– I säsong två spetsas Heder-världen till och karaktärerna fördjupas. Vi har bakat in våra egna erfarenheter och analyser av samtiden i sagan. Samtidigt som responsen från våra tittare har eldat på oss att våga gå längre. Vi är oerhört stolta över andra säsongen, säger Julia Dufvenius.

I den andra säsongen går en hänsynslös serievåldtäktsman lös som på ett eller annat sätt kan kopplas till Heders klienter. Någon i de fyra advokaternas närhet med insyn i deras verksamhet är den skyldige, men vem? Medan Janni, Elin, Nour och Karin kämpar för att hålla ihop sina komplicerade privatliv börjar de inse att de själva är i fara. Hotet trappas upp när våldtäktsmannen vrider sitt intresse direkt mot en av advokaterna. 

Samtidigt får de tecken på att någon utöver Nours dotter Sandra (Ella Schartner) känner till deras hemlighet från förra säsongen. De fyra rättviseskiparna på Heder hotas nu både av sina hemligheter historiskt och i nutid av en eller flera våldsverkare som kommer allt närmre.

Ny säsong av Heder på Viaplay
Foto: Saerun Norén/Viaplay

I andra roller är flera kända ansikten tillbaka såsom Björn Kjellman, Kardo Razzazi, Jakob Eklund, Christoffer Wollter och Siw Erixon. Bland de nya namnen i rollistan dyker Christoffer Jonsson upp i en bärande roll, Peter Jihde i en cameoroll och Lars Bethke som psykolog.

Startskottet för andra säsongen Heder gick i början av 2020 och trots rådande pandemi lyckades inspelningarna genomföras hela vägen med stora restriktioner och försiktighetsåtgärder. Heder är skapad efter en idé av Sofia Helin och har utvecklats av Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius samt Eva Röse. Denna säsong är Olof Spaak konceptuerande regissör och Anette Sidor avsnittsregissör. Heder produceras av Bigster med Calle Jansson som producent och distribueras internationellt av Eccho Rights.

Heder säsong två i åtta avsnitt har premiär den 25 april på NENT Groups stremingtjänst Viaplay i Norden samt Baltikum.

MER LÄSNING: Nytt på Viaplay hösten 2020

NÄSTA ARTIKEL