Nu ska Gunilla Persson ta över reality-Norge: ”Vad sysslar hon med?”

Nu ska Gunilla Persson ta över reality-Norge: ”Vad sysslar hon med?”

  • Viaplay
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 16:04 | Publicerad 07 april 2024 kl. 12:04

Gör debut i norsk reality

Den norska matlagningstävlingen "Camp Kulinaris" är tillbaka på Viaplay och för tredje året i rad deltar en av våra svenska Hollywoodfruar. Denna gången är det självaste "The Gunilla" som tar plats i programmet.

Norska matlagningstävlingen Camp Kulinaris på Viaplay
Foto: Viaplay.

"Skräckblandad förtjusning"

I den norska realityserien Camp Kulinaris ska deltagarna tillaga och servera maträtter under olika teman. Mot slutet av varje vecka ställs två deltagare mot varandra i en matlagningsduell där en till slut måste ta av sig förklädet och lämna Portør.

Under de kommande åtta veckorna kommer elva norska kändisar att bo tillsammans med vår svenska Hollywoodfru Gunilla Persson och driva en restaurang i idylliska Portør i Norge och lära sig av mästerkocken Kjartan Skjelde. Kjartan är känd för att vara hård men rättvis i sina bedömningar!

Ingen Kamp Culinaris utan en Hollywoodfru

I tidigare säsonger har tittarna fått se både Anna Anka och Maria Montazami från Svenska Hollywoodfruar och i år är det äntligen Gunilla Perssons tur. Hon gör storstilad entré och sprider skräckblandad förtjusning bland sina medtävlande.

I den första tävlingen blir Gunilla ihopparad med en av Norges största Drag Queen-stjärnor, Skrellex. Någonting som blir lite av en chock för Skrellex.

– Jag känner ju att det är lite skräckblandad förtjusning att hamna tillsammans med Gunilla. Hon serverade ju några köttbullar i Svenska Hollywoodfruar som dom behövde spotta ut för att de va så torra, säger Skrellex till produktionen. 

Gunilla Persson i Camp Kulinaris
Gunilla Persson. Foto: Viaplay.

Laga mamma Iris omtalade köttbullar eller hennes "prisbelönade" kycklinglåda?

Gunilla och Skrellex ska komma överens om vilken maträtt de ska laga på 60 minuter och sedan presentera för Kjartan. Gunilla kommer med förslaget om sin mammas köttbullar, ett förslag Skrellex motar bort och Gunilla pitchar då in hennes mammas kycklinglåda som hon, enligt Gunilla, vann ett pris för en gång i tiden.

– Det första Gunilla tar upp, vad tror du det är då? Jo, det är ju de svenska köttbullarna som är "helt fantastiska".... Och då frågade jag, har du något mer? Vill jag verkligen börja bråka med "THE Gunilla" första dagen? Nej, det vill jag inte, så jag tänkte att vi kör på med hennes rätt, säger Skrellex lite besvärat till produktionen.

Gunilla Persson Camp Kulinaris
Gunilla Persson. Foto: Viaplay.

"Jag förstår inte vad hon håller på med?"

Väl inne i tävlingsköket kommer det fram att Gunilla inte har lagat rätten på 25 år. Någonting som nästan talar för sig självt då hon greppar tag i en vev-visp och rör om i såsen som om det vore en vanlig, hederlig spiralvisp. Efter ett bra tag inser hon dock hur vispen faktiskt fungerar och börjar använda den på rätt sätt.

– Åh herregud, du har inte gjort den på 25 år? Du kanske skulle ha nämnt det innan... säger Skrellex till Gunilla.

– Man märker att hon har städ- och matlagningspersonal där borta, hemma i LA. Jag förstår inte vad Gunilla håller på med. Hon är ju Svenska Hollywoodfruar-royalty så vi får nog bara se hur det går, säger Skrellex till produktionen.

Resten av teamets matlagning går i samma kaotiska anda och trots det och slutresultatets oaptitliga utseende så får rätten helt klart godkänt i betyg av mästerkocken Kjartan Skjelde.

Missa inte Gunilla Persson tävla i norska matlagningsprogrammet "Camp Kulinaris" som har premiär på Viaplay den 8 april!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL