Mysteriet i Lyxfällan – hundratusentals kronor saknas i redovisningen

Mysteriet i Lyxfällan – hundratusentals kronor saknas i redovisningen

  • Viaplay
Moa  Andersson
17 oktober 2023 kl. 08:10

Lilian i Lyxfällan: "Vad fan har jag gjort?"

I "Lyxfällan" har Lilians skulder hunnit ifatt henne, men det är ett mysterium att hon kan inte redogöra för vad hon har gjort med pengarna.

Magdalena Kowalczyk beger sig i dagens avsnitt av Lyxfällan på Viaplay och TV3 till den energiska och bubbliga Lilian i Hässelby. Hon älskar att sätta guldkant på vardagen. Nu har skulderna hunnit ifatt den ensamstående mamman och kreditbolagen ringer henne dagligen för att kräva tillbaka pengarna hon är skyldig. Hon kan inte redogöra vad hon har gjort med hundratusentals kronor, det är ett mysterium. Förra veckan fick vi se en deltagare svimma på grund av sina skulder, i dag får vi se ett nytt unikt fall i Lyxfällan

Mysteriet i Lyxfällan – hundratusentals kronor saknas i redovisningen
Lilian och hennes dotter. Foto: Viaplay.

"Vad fan har jag gjort"

Lilian har använt sin dotters CSN för att betala räkningarna, vilket chockerade dottern som trodde att hon sparat och lagt undan pengarna. Lilians ekonomiska situation är så pass illa däran att hon nu riskerar en löneutmätning.

– Att min dotter sökt om det här var ett sätt att ta emot hjälpen, det finns folk som vill hjälpa mig, i det här fallet min dotter. Det här känns som den enda chansen och utvägen, säger Lilian. 

Med gråten i halsen förklarar Lilian hur mycket hon skäms över situationen, det är hon som är föräldern och borde kunna ta sitt ansvar, inte hennes dotter. Det är med nervositet Lilian ska få se budgettavlan och verkligheten.

– Vad fan har jag gjort? Vad har jag tänkt på, eller rättare sagt inte tänkt på, frågar hon sig själv. 

Mysteriet i Lyxfällan – hundratusentals kronor saknas i redovisningen
Lilian. Foto: Viaplay.

"Nu river vi av det här sjukt obehagliga plåstret"

När allvaret slår Lilian blir det överväldigande. Chocken ligger enligt Magdalena inte i faktumet att det är illa, utan över kopplingen mellan sina val och sitt beteende i situationen. Hon menar att hon förstår att det måste vara oerhört skamligt.

– Lilian, nu river vi av det här sjukt obehagliga plåstret och jag fattar att det är chockartat. Men det här är en nödvändigt steg för att du ska kunna stäcka på dig sedan, säger Magdalena. 

Lilian undrar hur det kunde ske, hur hon kunde låta hennes ekonomi falla isär som den har gjort. Tankarna i huvudet går i hur kunde hon göra så mot sig själv. Det ligger en väldigt stor skuld hos Kronofogden som har gett utslag och resulterat i löneutmätningen. Andra ärenden finns dessutom hos inkasso, hon har två blancolån, fem obetalda räkningar varav CSN som är väldigt viktigt. CSN-skulden ligger på över 15 000 ska in nu. 

Hur det går för Lilian i "Lyxfällan" ser du på Viaplay och TV3.

NÄSTA ARTIKEL