Wisting säsong 3

Matrix-stjärnan återvänder i tredje säsongen av Wisting

  • Viaplay
Filmtopp
25 mars 2022 kl. 13:03

Nytt spännande fall väntar

Snart är det premiär för "Wisting" säsong 3. Nu kan vi bekräfta att Carrie-Anne Moss – känd för filmer som "The Matrix" och "Memento" – återvänder i sin roll.

Viaplays originalserie Wisting är redan tillbaka med en tredje säsong. Snart finns fyra nya avsnitt på Viaplay med Sven Nordin i huvudrollen. Dessutom gör The Matrix-stjärnan Carrie-Anne Moss comeback i rollen som FBI-agenten som återvänder till norska Larvik för att lösa fler mord och mysterier. Se trailern till Wisting säsong tre här.

För tre år sedan slog succéserien Wisting alla rekord när första säsongen lanserades på Viaplay. Sven Nordin fick mycket beröm för sin tolkning av karaktären William Wistiing från författaren Jørn Lier Horsts kriminalromaner, regisserad av Trygve Allister Diesen.

Efter en efterlängtad återkomst till Larvik i säsong två, som släpptes i slutet av förra året, är det redan klart att fyra nya avsnitt släpps i en tredje säsong den 10 april. Precis som under första säsongen får Sven Nordin, Mads Ousdal, Thea Green Lundberg och de andra skådespelarna sällskap av Hollywoodstjärnan Carrie-Anne Moss. Även Evelyn Osaso och Lars Berge är tillbaka i den tredje säsongen.

– Det var kul att se Carrie-Anne igen. Jag kände att vi hade bra kemi första säsongen och den här gången var det mer som att träffa en gammal vän än en Hollywoodstjärna, säger Sven Nordin

Baseras på The Nigt Man

Handlingen i säsong tre är baserad på The Night Man av Jørn Lier Horst. Larvik är i chock efter att någon placerat ett huvud på en påle mitt på torget, och William Wisting står inför ett av de mest groteska morden i sin karriär. FBI-utredaren Maggie Griffin (Carrie-Anne Moss) återvänder till Larvik för att hjälpa Wisting och hans team, som tillsammans måste konfrontera hänsynslösa brottslingar som utnyttjar de mest utsatta bland oss.

Den rutinerade skådespelaren Sven Nordin gläds åt att publiken snart kan få se nya avsnitt av Wisting.

– Det är en serie som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har blivit kär i William Wisting och älskar att gestalta honom. Jag får så många frågor om när det kommer nya avsnitt, och nu är det bara några dagar kvar, säger Nordin.

Trygve Allister Diesen är den tredje säsongens regissör och huvudförfattare. Han har med sig Vegard Steiro Amundsen och Jadranko Mehic som manusförfattare. Serien är producerad av produktionsbolaget Cinenord och producenten Silje Hopland Eik i samarbete med tyska ARD Degeto.

Wisting säsong 3 har premiär på Viaplay den 10 april.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL