Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Markus Nikolai Grønberg – Paradise Hotel-vinnaren döms

Ny PH-säsong tas bort – efter nytt våldtäktsfall

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 januari 2022

NENT Group tar bort säsongen från Viaplay och Viafree

Det fortsätter att storma kring realityserien "Paradise Hotel". Fjolårets vinnare i Norge, Markus Nikolai Grønberg, döms nu till fyra år och fem månaders fängelse för våldtäkt.

MER LÄSNING:

Den 23-årige tidigare Paradise Hotel-deltagaren Markus Nikolai Grønberg gjorde stor succé när han vann programmets fjortonde upplaga i Norge. Men den senaste tiden har han hamnat i blåsväder efter allvarliga anklagelser om våldtäkt. I måndags blev det känt att han döms till fyra års och fem månaders fängelse för att ha våldtagit en fjortonårig flicka, rapporterar VG

Realityprofilen var under utredning redan när inspelningen av säsongen pågick. Att Grønberg nu är dömd har fått NENT Group, som äger både svenska och norska Paradise Hotel, att agera. Efter deras kännedom om domen har de nu beslutat att ta bort säsongen från både Viaplay och Viafree

Nekar till brott

Enligt VG nekar Grønberg till brottet. Hans försvarsadvokat Tor Haug säger följande i ett uttalande: 

– Vi kommer som sagt att överklaga ärendet till hovrätten. Jag ser ingen anledning att ta bort programmet innan en eventuell lagakraftvunnen dom. Det ligger i själva principen att man är oskyldig tills det finns en eventuell slutlig dom.

Den aktuella säsongen spelades in våren 2021, och visades på Viaplay samma sommar. Grønberg erkände i rätten före jul att han ljugit för produktionsbolaget och inte informerat om att han var under utredning.

En av NENT Groups programchefer, Kenneth Kristensen, ger VG sin kommentar på domen:

– Vi har hela tiden sagt att det har varit upp till domstolen att avgöra ärendet, och att vi därför inte har haft några synpunkter på rättsprocessen. Eftersom ärendet rör ärenden från innan personen i fråga var medverkande i en av våra realityproduktioner har vi inte heller nu några kommentarer till själva domen mer än att vi är djupt skakade av det som framkommit i rätten.

Hur det här påverkar framtida säsonger av "Paradise Hotel" i Norge har vi för närvarande inget att rapportera gällande.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL