Mando Diao-sångaren gör ledmotivet till Viaplays kommande serie

Mando Diao-sångaren gör ledmotivet till Viaplays kommande serie

  • Viaplay
Filmtopp
14 december 2022 kl. 15:25

Björn Dixgård gör musik till Viaplay-serien Limbo

Viaplay meddelar i ett pressmeddelande att Björn Dixgård, sångare och frontfigur i Mando Diao, gör ledmotivet till Viaplays kommande originalserie "Limbo".

Björn Dixgård gör ledmotivet till Viaplays dramaserie "Limbo". Den redan internationellt uppmärksammade serien bygger på en originalidé av Rakel Wärmländer, som också spelar en av huvudrollerna tillsammans med Sofia Helin och Louise Peterhoff. Limbo har premiär exklusivt på Viaplay den 12 februari. I samband med premiären släpps även Björn Dixgårds titellåt "Higher".

Telefonen ringer mitt i natten och det värsta som kan hända har hänt. Sönerna till de tre vännerna Ebba (Rakel Wärmländer), My (Sofia Helin) och Gloria (Louise Peterhoff) har olovligt lånat en bil och råkat ut för en svår bilolycka. Alla tre skadas, men värst drabbad är Ebbas son Jacob som får livshotande skador. Den katastrofala bilolyckan sätter kvinnornas relation till varandra och deras familjer på prov. Medan Jacob svävar mellan liv och död, hamnar de tre kvinnorna i limbo.

Nu är det klart att Mando Diaos sångare Björn Dixgård gör ledmotivet till Limbo. Det är första gången i sin karriär som han gör musik till en dramaserie. Med Mando Diao har han haft stora framgångar både internationellt och i Sverige med album både på engelska och svenska, inte minst med hyllade "Infruset" där bandet tolkat poeten Gustaf Fröding. Inspirationsarbete för ledmotivet till Limbo har inneburit en hel del research för Dixgård. 

– Jag försökte sätta mig in i serien så mycket som möjligt och spegla den. Tanken med låten är att den ska förmedla frihet och hopp, säger Björn Dixgård. 

Att Dixgård skulle skriva ledmotivet "Higher" till serien var en självklarhet för Rakel Wärmländer. 

– Redan från start när jag började visualisera Limbo, så önskade jag att Björn skulle skriva titellåten och vi pratade om det redan då. Av den enkla anledningen att han har en röst som jag älskar och aldrig tröttnar att lyssna på. Den är så kraftfull och känslig på samma gång och går rakt in i hjärtat på mig varje gång jag hör den. Vi är vänner privat också så han känner mig vilket såklart underlättar och gjorde samarbetet extra lustfyllt, säger Rakel Wärmländer.

Förutom Björn Dixgård har även kompositörerna Klas Wahl (North Sea Connection, Rig 45) och Anders Niska (North Sea Connection, Rig 45) skrivit musiken till Limbo

Viaplay-serien "Limbo" har exklusiv premiär på Viaplay den 12 februari 2023, då även låten "Higher" kommer att släppas på plattformar där musik finns.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL