Majpremiär för One of the Boys – Viaplays nya ungdomsserie

Majpremiär för One of the Boys – Viaplays nya ungdomsserie

  • Viaplay
Filmtopp
04 maj 2023 kl. 10:20

Den danska ungdomsserien är snart här

Viaplays danska ungdomsserie "One of the Boys" får sin premiär nu i maj. Detta meddelar streamingtjänsten i ett pressutskick.

Den socialt besvärliga Lau måste bevisa att han är "en riktig man" medan han kämpar med känslor för en annan man. "One of the Boys" är en känslig, rolig, hjärtskärande och poetisk glimt av en heteronormativ och hypermaskuliniserad kultur i en liten provinsstad i Danmark, skapad utifrån regissören Teys Schucanys perspektiv och berättelse.

Viaplayserien One of the Boys vann Viaplay Talent Awards i Danmark 2022, valdes ut till Series Mania i mars 2023.

Detta är One of the Boys

Viaplays nya ungdomsserie One of the Boys utspelar sig utanför en liten dansk provinsstad. Här är ett gäng pojkar i årskurs 9 på väg till stadens traditionella mandomsturné, som enligt de entusiastiska vuxna på turnén "måste förvandla pojkarna till män", innan deras resa mot vuxenlivet. Trots att resan är förknippad med ära och prestige är inte alla nöjda. 16-åriga Lau tål inte de populära killarna som pratar om bröst och smyger ut för att dricka öl på kvällen. Han är besvärad, kan knappt fotbollens regler och han kämpar för att leva upp till de maskulina ideal och förväntningar han möter från de andra killarna och från de vuxna som är med på resan.

När Lau börjar prata med den charmiga Aksel, som precis har flyttat till staden från Köpenhamn, ser han för första gången att man kan vara en pojke och en man på många sätt. Aksel är fördomsfri, sann mot sig själv och är inte rädd för att sticka ut. Mötet med Aksel tvingar Lau att ta itu med sina känslor, för snart är det inte längre möjligt att låtsas att han är något han inte är. Lau spelas av den unge talangen Jonathan Tage Pedersen (Klassen, ZUSA).

– Det har varit ett enormt häftigt projekt att vara med i, och en intressant historia att få berätta. Det har helt klart varit en utmanande roll att spela, eftersom Lau som person är lite av en enstöring, samtidigt som jag själv är väldigt öppen och välkomnande, så vi är lite motsatser. Men jag tycker att Teys har varit bra på att göra det till en enklare uppgift. Det är en skicklig regissör som jag ser fram emot att jobba mer med i framtiden, och jag har haft några fina skådespelare omkring mig, säger Jonathan Tage Pedersen i pressmeddelandet.

One of the Boys är en miniserie på fyra avsnitt som skildrar med stor omsorg teman som sexualitet, maskulinitet, mobbning och inte minst att känna sig annorlunda. Det är en känslig, rolig, hjärtskärande och poetisk glimt av en machokultur i en liten provinsstad i Danmark. One of the Boys beskriver en universell känsla av att vilja hitta sig själv, även om du kanske känner att du sticker ut.

Premiär i maj för One of the Boys
Foto: Viaplay.

Då har One of the Boys premiär på Viaplay

Jonathan Tage Pedersen får sällskap av Jacob Spang Olsen (Salsa), Oliver Tikotzki (Klassen, Över gränsen, Carmen Curlers), Mingus Hassing Hellemann (Akavet, Far til fyre på toppen) med flera. Dessutom finns etablerade skådespelare som Morten Burian (Speak No Evil, Love for adults) och Rasmus Botoft (Matadorerne, RIGET EXODUS, Badhotellet) i rollistan.

I april 2022 tillkännagav Viaplay tre vinnare av Viaplay Talent Awards och i Danmark gick segern till Teys Schucany med projektet One of the Boys, som har skapats utifrån Teys egen berättelse. Viaplay Talent Awards är ett pan-nordiskt initiativ som ger utexaminerade från nordiska filmskolor möjlighet att nå globala tittare med lokal storytelling.

Nu står det klart att serien har premiär på Viaplay den 18 maj.

– Med One of the Boys ville jag göra en serie som jag känner att jag saknade när jag var tonåring. Jag växte själv upp i provinsen och blev mobbad under hela min skoltid för att jag inte passade in i normen om hur man ska vara eller vad man ska säga och göra. När du är "fel" behöver du bli speglad någonstans. Någonstans som säger att du duger som du är. Jag hoppas att någon av killarna gör det för några unga där ute i dag, säger Teys Schucany.

"One of the Boys" är skriven av Teys Schuacany tillsammans med Frederik Rye Nielsen.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL