Madeleine Martin spelar huvudrollen i ny satsning på Viaplay

Madeleine Martin spelar huvudrollen i ny satsning på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
26 januari 2023 kl. 11:01

Hon spelar huvudrollen i Jana – Märkta för livet

I ett pressmeddelande avslöjar Viaplay att Madeleine Martin spelar huvudrollen i den kommande thrillerserien "Jana – Märkta för livet".

Skådespelaren tillika stjärnskottet Madeleine Martin tar sig nu an huvudrollen som Jana Berzelius i Viaplays nya thrillerserie "Jana - Märkta för livet".

I den stjärnspäckade rollistan ser vi bland andra tysk-svenske August Wittgenstein spela åklagaren Peer Bruckner som leder fallet som Jana deltar i. De båda påbörjar en relation som med tiden utvecklas till en spirande romans. Dessutom ser vi guldbaggevinnarna Sigrid Johnson och Zlatko Buric tillsammans med Johan Ulveson, Pernilla August, Fredrik Hallgren och Moa Gammel i större roller. Serien är regisserad av Felix Herngren samt Henrik Björn för FLX.

Jana - Märkta för Livet
Foto: Johan Paulin / Viaplay.

Inspelningarna av Viaplays nya dramathriller i sex delar sker i stora delar av Norrköping och även i Stockholm. Viaplayserien baseras på den första boken i författaren Emelie Schepps bästsäljande serie om åklagaren, och före detta barnsoldaten, Jana Berzelius. Huvudrollen spelas av Madeleine Martin (Dystopia, Tack för senast).

– Det känns väldigt kul att få spela Jana. Karaktären liknar inget jag gjort tidigare. Jag har velat jobba med både Henrik och Felix länge, och är så imponerad av teamet på set. Det är ett privilegium att jobba med dem och dessa fantastiska skådespelare, säger Madeleine Martin.

Serie om en briljant men plågad utredare

Jana - Märkta för livet börjar med att en högt uppsatt chef för Migrationsverket hittas mördad i sitt hem och listan på misstänkta är lång. Som assisterande åklagare kliver Jana in för att delta i utredningen. Hon är ung och briljant men kämpar med fruktansvärda mardrömmar – något som hon alltid har fått höra är en följd av hennes barndom som flykting från ett krigshärjat land.

När kroppen efter den misstänkte hittas känner Jana igen något på hans ärrade kropp. Ju längre in i utredningen hon kommer, desto mer inser hon att det har med henne själv att göra och hon tvingas nu gräva i sin egen barndom som hon försökt förtränga. För att förstå sitt förflutna måste hon hitta mördaren - innan polisen gör det.

Jana – Märkta för livet
Foto: Johan Paulin / Viaplay.

Madeleine Martin spelar huvudrollen som Jana och i övriga roller syns bland andra August Wittgenstein, Fredrik Hallgren, Moa Gammel, Johan Ulveson, Pernilla August, Suzanne Reuter, Mahmut Suvakci, Peshang Rad, danske stjärnan Thure Lindhardt och guldbaggevinnarna Sigrid Johnson och Zlatko Buric.

– Det har varit otroligt spännande och kul att få medverka i denna actionladdade serie. Att få skådespela mot så skickliga kollegor som Madeleine Martin har varit en fin och mycket givande upplevelse. Jag ser framemot att få se hur resultatet blir på Viaplay längre fram, säger August Wittgenstein.

Jana – Märkta för livet som baseras på den första boken i den bästsäljande bokserien om Jana Berzelius är skapad av författaren Emelie Schepps. Serien har premiär längre fram på Viaplay.

– Det känns otroligt spännande att vi filmatiserar Emelie Schepps thrillerroman om Jana Berzelius. Inspelningarna känns minst sagt lovande och denna internationella actionthriller har ett supermeriterat och passionerat team både framför och bakom kameran. Nu vill jag snabbspola fram till premiären för att se resultatet, Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Offier på Viaplay Group.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL