Lyckoviken säsong 5 – detta vet vi

Lyckoviken säsong 5 – detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 31 januari 2023 kl. 16:01 | Publicerad 19 december 2022 kl. 16:12

Blir det mer obehag i idyllen?

Camilla Läckbergs kriminaldrama "Lyckoviken" har nu rullat på Viaplay i fyra säsonger och frågan är om den kommer att fortsätta med ytterligare avsnitt framöver? Filmtopp har tagit tempen på serien för att se om vi kan väntas en säsong 5 av "Lyckoviken".

Streamtopp

Tidigare under 2022 gick framgångsrika Lyckoviken i mål med sin fjärde säsongen. Den svenska dramaserien som skapats av Camilla Läckberg, med bl.a. Martin Stenmarck och Disa Östrand i rollerna, har blivit en riktig tittarfavorit hos svenska folket.

Serien utspelar sig i idylliska Hammarviken, där allt inte är så harmoniskt och fridfullt som det ser ut att vara. I den fjärde säsongen skruvades dramat upp ytterligare med nya mord, i kombination med lögner, svek och relationer på sin bristningsgräns.

Lyckoviken har benämnts av Viaplay som en av deras mest streamade någonsin och också uppmärksammats för att ha gett nytt liv åt såpoperan som genre, och av naturliga skäl är det många som är nyfikna på om serien kommer återvända med en säsong 5.

När kommer Lyckoviken säsong 5?

Än så länge har Viaplay inte bekräftat att Lyckoviken säsong 5 blir av, men det finns förhoppningar om att så kommer bli fallet. Serien är som sagt en av Viaplays mest sedda och det verkar inte vara några problem för Läckberg och teamet bakom kamerorna att generera nytt drama för huvudkaraktärerna. Något som skulle kunna tala emot en femte säsong är att Läckbergs fokus kan ha skiftat till nya projekt tillsammans med Viaplay, som den kommande serien Strandhotellet.

Vi räknar med det sagt att det finns mer att utforska i Hammarvik eftersom Viaplay inte har annonserat att Lyckoviken skulle vara avslutad – det hade sannolikt bekräftats med större tydlighet. Bekräftelse om en femte säsong av serien skulle med andra ord kunna dyka upp när som helst.

Exakt när en säsong 5 av Lyckoviken kan tänkas ha premiär är inte helt enkelt att sia om eftersom de tidigare säsongerna inte kommit ut med helt jämna mellanrum. Viaplay beställde säsong 3 och 4 samtidigt, vilket ledde till att dessa två säsonger kom ut tätt inpå varandra, med cirka ett halvårs mellanrum, medan det dröjde aningen mer än ett år mellan de föregående säsongerna.

Eftersom Viaplay inte kommit med någon uppdatering om säsong 5 ännu är det troligast att serien i bästa fall återvänder under våren 2023, men det är bara spekulationer.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

Streamtopp

NÄSTA ARTIKEL