Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kaotiska fallet i premiären av Lyxfällan – så mycket backar Daniel varje månad

Kaotiska fallet i premiären av Lyxfällan – så mycket backar Daniel varje månad

  • Viaplay
Moa  Andersson
Moa Andersson | Nyhet
19 september 2023
Moa  Andersson
Moa Andersson | Nyhet
19 september 2023

Gråter sig själv till sömns

Varannan vecka-pappan Daniel gråter sig själv till sömns till följd av sin havererade ekonomi. I premiären av nya "Lyxfällan" på Viaplay framkommer det att han lånat cirka 370 000 kronor av sin lillebror Micke.

Många delar av samhället har ekonomiska utmaningar, räntor som fortsätter att höjas och plånböcker som blir allt mindre. I en tid där god privatekonomi blir allt mer viktigt är tittarfavoriten Lyxfällan tillbaka med den 33:e säsongen på Viaplay och TV3. Programledararna Magnus Hedberg och årets Kristallennominerade Magdalena Kowalczyk ska i premiäravsnittet hjälpa pappan Daniel.

– Vi vill försöka utbilda och peppa till att ta hand om sig själv, ekonomiskt såväl som mentalt, säger Magdalena.

Magdalena beger sig i dagens avsnitt till Uppsala för att reda ut Daniels situation och framför allt få honom att sluta förlita sig på sin omgivning och lära sig stå på sina egna ben.

Kaotiska fallet i premiären av Lyxfällan – så mycket backar Daniel varje månad
Daniels ekonomi. Foto: Viaplay och TV3

Kaotiska fallet i premiären av Lyxfällan – så mycket backar Daniel varje månad

Daniel har en skuld till sin lillebror Micke på cirka 350 000-370 000 kronor. Hans bror anmälde honom till Lyxfällan för att han inte ser en hållbar framtid när hans bror gått ekonomiskt back varje månad i cirka ett års tid. 

– Min oro är att det bara kommer bli värre. Vad händer när jag inte kommer kunna hjälpa?, frågar sig Micke.

Daniel blir uppenbart illa berörd när han får veta att han går 20 100 kronor back varje månad. Han berättar att han känner sig dålig och skamfylld över att det gått så pass långt som det faktiskt gjort.  

– Vad som krävs för att Daniel på lång sikt ska få bukt på sin situation är att han kammar till sig ordentligt, frågan är bara om han pallar. En del av mitt jobb, för att det ska få önskad effekt, är faktiskt att säga sanningar även fast de ibland kan vara osköna att höra, säger Magdalena.

Kaotiska fallet i premiären av Lyxfällan – så mycket backar Daniel varje månad
Micke och Daniel i Lyxfällan. Foto: Viaplay och TV3.

"Har inte blåst min bror på pengar"

Lillebror Micke undrar fortsatt vad Daniel ska göra när han inte längre kan hjälpa honom. Han berättar att han är rädd för att Kronofogden kommer att komma och att det blir existensminimum

– Jag ser att det är många år av fortsatt ansträngd relation, säger Micke.

Coach Philip Diab frågar Daniel hur det känns att han blåst sin bror på pengar. Daniel menar att han inte anser att det är något han gjort, trots ett lån på nästan 400 000 kronor. Vad var då tanken, frågade han någonsin Kronofogden om en avbetalningsplan? Det har han inte gjort.

– Du sa att du inte hade någon annan väg ut än att fråga din bror om pengar. Det hade du, men du tog den enkla vägen ut, förklarar Philip för Daniel.

Daniel har inte heller pratat med banken. Han menar att det vid tidpunkten inte kändes som den enklaste vägen ut att fråga sin bror om pengar. Det som rör upp jobbiga känslor hos Daniel är att det faktiskt finns en enklare väg att gå, att ta hjälp. Han menar att han skulle stannat upp och tänkt till, då hade han inte hamnat där han är idag.

Hur det går för Daniel i premiäravsnittet av "Lyxfällan" hösten 2023 ser du på Viaplay och TV3. 

NÄSTA ARTIKEL