Himla

Lasse Hallström gör filmen Hilma för Viaplay

  • Viaplay
Uppdaterad 12 maj 2021 kl. 08:05 | Publicerad 10 maj 2021 kl. 10:05

Världsberömda regissören Lasse Hallström gör internationell film för Viaplay.

Viaplay vidgar sina vyer med den första nordiska filmen för en internationell publik, “Hilma”, regisserad av ingen mindre än Lasse Hallström.

Nordic Entertainment Group, som äger streamingtjänsten Viaplay, ska lansera två engelskspråkiga, nordiska filmer per år för en internationell publik. Detta efter att Viaplay lanseras på den internationella marknaden. Anledningen är att Norden har många fantastiska historier att berätta.

Först ut blir Chocolat-regissören Lasse Hallströms verklighetsbaserade historia om Hilma af Klint, som ska spelas av Hallströms fru Lena Olin och deras dotter Tora Hallström genom olika stadier av karaktärens liv. 

–Jag delar Hilmas fascination för det andliga och jag kände ett starkt begär efter att få berätta hennes historia. Jag är säker på att jag hade någon andlig vägledning som hjälpte mig att hitta berättelsen och skriva manuset till den. Det var menat för min fru Lena Olin att spela den äldre Hilma och för vår dotter Tora att spela den yngre Hilma, säger Lasse Hallström.

Hilma af Klint var en konstnär som föddes i Stockholm och blev en föregångare till manliga konstnärer under tidigt 1900-tal. Men eftersom hon förstod att hon var före sin tid visades hennes abstrakta konstverk aldrig upp under hennes livstid. 

"Hilma" planeras att ha premiär på Viaplay under 2022, rapporterar NENT Group

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL