Viaplays dokumentärserie om Ace of Base beskrivs som ”opolerad”

Kolla in trailern för Ace of Base-dokumentären från Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
11 april 2024 kl. 08:04

Se trailern för Ace of Base – All That She Wants

I maj är det premiär på Viaplay för dokumentären "Ace of Base – All That She Wants" – nu presenterar streamingtjänsten en första officiell trailer för satsningen.

I början av maj kommer dokumentären Ace of Base – All That She Wants till Viaplay. I dokumentären får vi ta del av hur Ace of Bace erövrade musikvärlden topplistor runt om i världen och har nått framgångar som 50 miljoner sålda skivor sedan 1992 och tidernas bäst säljande debutalbum någonsin (enligt Guinness rekordbok).

– Några bitar gör ont att se, andra gläder mig. Som verkligheten själv ungefär, säger Jenny Berggren i ett pressmeddelande från Viaplay.

Ace of Base – All That She Wants har premiär på Viaplay och TV3 den 1 maj 2024.

Kolla in trailern för Ace of Base-dokumentären från Viaplay
Foto: Viaplay.

Se trailern för Ace of Base – All That She Wants

Dokumentären kommer att visa upp aldrig tidigare visat arkivmaterial från genombrottsåret 1992 och succéåren därefter. Ace of Base – All That She Wants är uppdelad i tre delar och varvar arkivmaterialet med unika intervjuer.

– Det har går trettio år och vi pratar om det som om det var igår. Det är inte en sång, det är ett kulturellt fenomen, säger artisten Wyclef Jean i dokumentären.

I den nya trailern får vi en inblick i den otroliga framgångssagan för bandet, bestående av syskonen Jenny, Malin och Jonas Berggren samt Ulf Ekberg, men också motgångarna de brottades med och splittringen dem emellan.

Se trailern här:

- Vi har kämpat, älskat och förlåtit. Vi har gjort en världskarriär och i den åkt till månen och tillbaka. Livet hemma hade sex gånger högre gravitation helt plötsligt, och det var lätt att tappa fotfästet när man var ute och jobbade. Men vi höll varandra på jorden och bar ofta varandras bördor. Det är jag kanske mest stolt över idag, säger Jenny Berggren.

Ace of Base har aldrig riktigt fått det erkännande på hemmaplan som 50 miljoner sålda skivor bör förtjäna. De är Sveriges tredje största popexport efter Abba och Roxette.

- Det har gått över 30 år sedan vi först gjorde vårt avtryck, och det är en milstolpe som vi ser tillbaka på med stolthet och en viss förundran att musiken fortfarande är så populär. Vår historia har alltid varit vår egen, men den har aldrig delats med omvärlden på ett sådant öppet och ärligt sätt som i denna dokumentär. Vi hoppas att den inte bara underhåller våra fans utan också ger en djupare förståelse för vår resa och passionen som har drivit oss, säger Ulf Ekberg.

Ace of Base - All That She Wants är skapad och regisserad av Jens von Reis som jobbat med dokumentären under ett par år.

- Man skulle kunna tänka sig att fenomenet Ace of Base bara är en glättig framgångssaga. Men bakom fasaden hittade jag en historia om syskonkärlek, drömmar och vänskap, men också av bitterhet, avundsjuka och misstänksamhet. Beståndsdelar som gjorde den här dokumentären till det mest utmanande jag har gjort, säger Jens von Reis.

"Ace of Base - All That She Wants" är producerad av Nexiko med Daniel Andreasson som producent. Exekutiv producent på Viaplay Group är Johan Wennberg. Dokumentären består av tre avsnitt med premiär den 1 maj på Viaplay och TV3.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL