Ace of Base-dokumentären All That She Wants släpps i maj

Ace of Base-dokumentären "All That She Wants" släpps i maj

Filmtopp
30 januari 2024 kl. 08:01

De svenska stjärnorna skildras

Viaplay har sedan länge arbetat på en musikdokumentär om popbandet Ace of Base. Nu är det klart att "All That She Wants" släpps redan i maj.

Bland vårens nya serier och filmer på Viaplay är All That She Wants: The Unbelievable Story of Ace of Base en titel att hålla extra utkik efter. Precis som det låter, är detta en dokumentär om den osannolika historien om det svenska popfenomenet Ace of Base.

Med 50 miljoner sålda album, flera hitsinglar och ett av de mest framgångsrika debutalbumen genom tiderna, Sign of Life, har gruppen skrivit in sig i historien sedan länge. Men vad var det egentligen som hände? Vad banade väg för deras framgång? Och hur var tiden efter genombrottet?

Skoningslösa motgångar och krossade relationer

Viaplays dokumentärserie berättar den ocensurerade historien om ett av Sveriges mest framgångsrika popband – Ace of Base. Dokumentären i tre delar är en fascinerande historia där storslagna popdrömmar, listettor och pengar krockar med skoningslösa motgångar, prestationsångest och krossade vänskapsrelationer.

Ace of Base är Sveriges tredje största popexport efter Abba och Roxette.

Genom unikt och privat videomaterial som filmats av bland andra Ulf Ekberg under de mest turbulenta åren, får vi följa hur han och syskonen Jonas, Jenny och Malin Berggren från Göteborg tacklade kändisskapets med- och motgångar.

"All That She Wants" har premiär i maj. Något exakt datum är ännu inte känt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL