Den som dräper säsong 2

KLART: Då kommer nästa säsong av Den som dräper - Mörkret

  • Viaplay
Filmtopp
24 februari 2023 kl. 10:02

Stor uppdatering för fansen!

Viaplay meddelar i dag att de dragit igång inspelningen av Den som dräper – Mörkret säsong 4. Här är allt vi vet om den nya säsongen!

Nu är inspelningen igång av Viaplays danska kriminaldrama Den som dräper – Mörkret säsong 4. Och delar av inspelningen sker även i Sverige. Den kommande säsongen kretsar kring en mordgåta på en ung gängmedlem där profileraren Louise Bergstein (Natalie Madueño) återigen stöttar polisen Frederik Havgaard (Simon Sears) i utredningen.

Säsong tre av Den som dräper – Mörkret, som kan ses just nu på Viaplay, är den mest sedda serien på premiärdagen någonsin på Viaplay. Nu är Natalie Madueño tillbaka i huvudrollen som profileraren  Louise Bergstein och inspelningen är redan igång – både i Danmark och Sverige.

– Det är verkligen jätteroligt att tittarna är så nöjda med serien. Det är en underbar produktion att vara med i, så det är verkligen häftigt att Viaplay tycker att vi ska göra en säsong till, säger Natalie Madueño.

I den fjärde säsongen är även Simon Sears tillbaka i rollen som utredaren Frederik Havgaard.

– Jag älskar att spela Frederik, han har en direkthet som gör att man alltid kan hitta många nya nyanser i karaktären att spela. Han lägger sin stolthet åt sidan direkt och är mottaglig för goda råd, säger Simon Sears.

KLART: Då kommer nästa säsong av Den som dräper - mörkret
Foto: Viaplay.

Den som dräper - mörkret säsong 4 har premiär nästa år

I den fjärde säsongen sätts Louise och Frederik på prov när de får uppdraget att lösa ett mord på en ung gängmedlem som just släppts från fängelset. Mordet blir början på en spektakulär mordgåta som inte bara förgrenar sig till hela Öresundsregionen, utan också ställer frågan när brottslingar faktiskt har avtjänat sitt straff till sin spets och om människans strävan efter rättvisa kan gå för långt.  

– Jag är så stolt över att vi kan se fram emot ännu en säsong av Den som dräper – Mörkret. Serien är en stor succé på Viaplay och alla säsonger är så spännande och välskrivna. Tittarna kan se fram emot en skräll i den fjärde säsongen, där vi kommer ännu närmare Louise och Frederik, vars liv på allvar sätts på prov i jakten efter en förrädisk mördare, säger säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på Viaplay Group.

Sägong fyra av Den som dräper - mörkret följer upp de tidigare säsongerna som hade premiär 2019, 2021 samt 2023 och beräknas ha premiär nästa år.

Lasse Kyed Rasmussen (Förhöret, Gisslantagningen) är manusförfattare och Daniel Kragh-Jacobsen konceptuell regissör (Morden i Helsingör, Crazy summer) tillsammans med Olof Spaak (Trädgårdsgatan, Borg).

"Den som dräper – Mörkret" är producerad av Jonas Allen, Peter Bose och Caroline Schlüter för Miso Film, som också har producerat Förhöret, vars tredje säsong har premiär på Viaplay den 26 februari. Den som dräper – Mörkret görs i samarbete med Film i Skåne. Exekutiv producent på Viaplay Group är Dorte Fuglsang. Fremantle distribuerar serien internationellt.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL