Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kin (säsong 1)

Kin säsong 2 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 november 2021

Finns goda skäl att tro på fortsättnign

Nu finns hela första säsongen av Viaplays nya maffiaserie att se på streamingtjänsten. Undrar du hur det ligger till med Kin säsong 2? Detta vet vi!

MER LÄSNING:

I Kin inleder en hämndlysten familj ett gängkrig mot en internationell kartell, som på pappret ser ut att vara omöjlig att besegra. I serien ser vi storstjärnor som Charlie Cox från Daredevil, Aidan Gillen från Game of Thrones och Clare Dunne (Herself). Serien har tagits emot mycket väl, inte minst av Filmtopp som anser den vara en av årets bästa serier.

Du som följer gangsterdramat har noterat hela första säsongen nu finns att bingea på Viaplay. Undrar du hur det ligger till med Kin säsong 2? Här är vad som finns att dela med sig av!

Teamet bakom serien är suget på att göra fler avsnitt. I en intervju med Collider berättar Charlie Cox som spelar den utsläppta fången Michael Kinsella att han håller tummarna för att få göra en fortsättning: 

– Michael är ständigt i mitt bakhuvud. Jag hoppas att vi någon gång får göra en andra säsong. 

Likaså berättar seriens showrunner Peter McKenna i en intervju med Slashfilm att han har tankar på hur en andra säsong kan se ut, där den hämnddrivna karaktären Amanda Kinsella går åt ett håll och Michael ett annat: 

– Tanken från början har varit att våra huvudkaraktärer, om serien får flera säsonger, går åt olika håll. Att Amanda (som spelas av Clare Dunne) gör en resa från ljus till mörker och Michaels från mörker till ljus. 

McKenna delar med sig ännu mer av sina tankar på Kin säsong 2:

– Jag skulle vilja förändra dynamiken i familjen fullständigt. Den första säsongen var om en kvinnas sorg och vad det orsakar. I den andra skulle jag verkligen vilja utforska historiska trauman. 

Att de involverade brinner för projektet ger, tillsammans med den första säsongens varma mottagande, goda förutsättningar för en fortsättning. 

När kan Kin säsong 2 tänkas ha premiär?

Viaplay har inte bekräftat att vi får se en andra säsong av Kin. Förmodligen inväntar de tittarnas respons innan för att därefter ta ett beslut om seriens framtid. Men om de skulle förnya den, så förväntar vi oss att få se nästa säsong först under 2023. Sett till att vi nu är inne på slutet av 2021 och att de internationella produktionerna tar längre tid att sy ihop, vågar vi inte hoppas på att få se mer av serien redan under nästa år. Men vi ska förstås inte utesluta möjligheten.

Filmtopp håller dig uppdaterad om Kin säsong 2.

NÄSTA ARTIKEL