Kaoset på Viaplay – massuppsägning på gång

Kaoset på Viaplay – massuppsägning på gång

  • Viaplay
Filmtopp
05 juli 2023 kl. 13:07

Streamingjätten uppges storvarsla

Enligt uppgifter till Aftonbladet tvingas Viaplay att säga upp en stor del av sin personal, som ett måste för att genomgå nödvändiga strategiska förändringar.

För en månad sedan chockerades många av det rekordras som drabbade Viaplay på börsen när deras aktier störtdök, efter att deras mål för 2023 hade dragits ner. Den tidigare VD:n och koncernchefen Anders Jensen lämnade då sin post med omedelbar verkan för Jørgen Madsen Lindemann att kliva in och ta över rollen. Nu rapporterar Aftonbladet att Viaplay Group som äger Nordens ledande streamingtjänst planerar att varsla mycket av sin personal. Detta som en del av flera förändringar som väntar.

Kaoset på Viaplay – massuppsägning på gång

Massuppsägning på gång när Viaplays kaos fortsätter

Enligt uppgifter till Aftonbladet har man skickat ut ett mejl till medarbetare på Viaplay Group. I det meddelar man att flera personer kommer att tvingas lämna bolaget.

Viaplay Group har nyligen flaggat för att det kommer att ske förändringar. Deras nya VD Jørgen Madsen Lindemann, som tidigare gjorde rollen på MTG, sade den 28 juni att dessa är till för att säkerställa att bolaget använder sina resurser rätt.

– Detta är den första av vad som kommer att bli ett antal stegförändringar för att säkerställa att vi investerar i de områden där vi ser störst potential, säger Madsen i ett pressmeddelande.

Vidare på Viaplay Groups presstjänst står det att de behöver fatta beslut om förändringar inom flera delar av koncernen och i den processen se över dess respektive organisationer. 

Hur mycket personal som faktiskt tvingas gå, och vilka fler stora förändringar som väntar Viaplay Group återstår att se. Likaså hur förändringarna kan komma att påverka dig som prenumererar på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL