Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Josephine Bornebusch

Josephine Bornebusch gör stjärnspäckat drama om isolering

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 maj 2020

Med kärlek, dramatik och social isolering på menyn.

Josephine Bornebuschs nya drama ORCA handlar om kärlek, intimitet och hur vi hanterar livets största frågor när vi tvingas leva isolerade och hålla alla kontakter på distans. I några av rollerna ser vi Johan Rheborg, Alba August, Gustav Lindh och Marie Göranzon. Den nordiska premiären planeras till hösten 2020 på NENT Groups streamingtjänst Viaplay.

Inspelningarna av Josephine Bornebuschs tredje Viaplayoriginal har precis börjat och har abetstiteln ORCA. Serien handlar om social distansering. De speciella inspelningsmetoderna gör att produktionen kan komma i gång trots rådande omständigheter.

– Det har varit en ovanligt snabb process från idé till inspelningsstart, och jag är så tacksam för förtroendet jag fått från Viaplay som rekordsnabbt gav oss grönt ljus. Det känns galet kul att vi är igång med inspelningen. Jag är också väldigt glad att dessa så begåvade skådespelare valt att medverka i det här projektet. Tillsammans tror och hoppas jag att vi kan skapa något alldeles speciellt, säger Josephine Bornebusch.

Jospehine Bornebusch
Foto: Sofie Palage/NENT Group.

 

Vi läser idag om människor som får ta farväl av familjemedlemmar via surfplattor, om kärlekspar som fastnat i olika världsdelar, eller familjer som har middagsträffar över datorn. I Josephine Bornebuschs nya experimentella drama följer vi via skärmar ett antal människor som konfronteras med livets svåraste frågor samtidigt som de tvingas att isolera sig. Hur hanterar vi behov av närhet, felaktiga livsval, trasiga relationer, ensamhet, och en mammas sista önskan, utan att vara nära varandra?

MER LÄSNING:
EXKLUSIVT – Josephine Bornebusch om "Älska mig" och "Solsidan"

Inspelningen pågår just nu med ett minimalt filmteam, och bara en skådespelare åt gången, för att minimera kontakterna. Karaktärerna kommunicerar med varandra genom telefoner och webkameror, en nyskapande metod som ligger nära många människors upplevelser i ett nedstängt samhälle.

Arbetstiteln ORCA anspelar på att just orka, men är också det latinska namnet för späckhuggare, som anses vara ett av världens mest sociala djur.

Josephine Bornebusch skriver, regisserar och spelar en av rollerna i dramat. I övriga roller ser vi bland andra Johan Rheborg, Alba August, Gustav Lindh, Marie Göranzon, Joel Spira, Vera Vitali, Erik Johansson, Peter Andersson, Rebecka Josephson och Tova Magnusson.

– Det här är ett fantastiskt spännande och nyskapande projekt som vi inte tvekade att vara en del av. Det ligger helt i linje med vår ambition att vara störst i Norden på lokalt drama som är angeläget för våra tittare här och nu. Josephine Bornebusch har redan bevisat att hon är en av Sveriges mest spännande kreatörer och det är en kvalitetsstämpel för Viaplay att hon väljer att komma till oss med sitt tredje projekt på kort tid, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Jospehine Bornebusch
Foto: Sofie Palage/NENT Group.

 

I höst kommer säsong två av Josephine Bornebusch hyllade serie "Älska mig" som är Viaplays mest framgångsrika svenska originalserie någonsin. Hon är också aktuell med det kommande romantiska countrydramat Harmonica för Viaplay, som hon skrivit tillsammans med sin motspelare Jonas Karlsson. ORCA blir det tredje originaldramat som hon skapar tillsammans med Viaplay, Warner Bros. International Television Production Sverige och producenten Sofie Palage.