Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Doctor Who

Harry Potter-stjärna klar för ny Viaplay serie

  • Viaplay
Manfred Gradin | Nyhet
30 september 2021
Manfred Gradin | Nyhet
30 september 2021

Före detta Doctor Who får huvudrollen i "Litvinenko"

David Tennant tar sig an rollen som Alexander Litvinenko i Viaplays kommande originalserie "Litvinenko". Serien i fyra delar handlar om den före detta KGB-tjänstemannen vars död av förgiftning utlöste en av de farligaste och mest komplexa utredningarna någonsin i Londons poliskår.

Viaplays dramaserie Litvinenko följer två poliser som i november 2006 kallades till University College Hospital i London för att intervjua en patient med livshotande skador. Denna patient var Alexander Litvinenko (David Tennant), en rysk dissident som påstod att han förgiftats på direkt order av Vladimir Putin.

Under polisintervjun gav Litvinenko noggranna detaljer om händelserna som ledde fram till hans öde. Denna information bidrog till att poliserna kunde spåra två ryssar som hade förgiftat Litvinenko med det giftiga radioaktiva ämnet Polonium 210.

Serien följer också Alexanders orädda änka, Marina Litvinenko, som kämpade ändlöst för att den brittiska regeringen skulle offentliggöra hennes mans mördare och erkänna den ryska statens inblandning i mordet. Marina spelas av Margarita Levieva som varit med i flera avsnitt av The Blacklist.

Serien är skriven av George Kay som står bakom Netflix-serien Lupin och regisseras av Jim Field Smith. Serien har producerats med stöd av nyckelpersoner som varit involverade i utredningen.

– I slutet av 2006 var Alexander Litvinenko ett levande vittne till sitt eget mord. Han tillbringade sina sista dagar med att anförtro Londons poliskår detaljerna om vad som hände honom. Det tog anmärkningsvärt nog ett helt decennium för polisen och hans änka Marina Litvinenko att få dessa påståenden officiellt bekräftade. deras uthållighet, hårda arbete och tapperhet gör detta till en viktig berättelse i vår tid. Det är ett privilegium att bli ombedd att skriva om detta, säger George Kay i ett pressmeddelande från Nent Group.

Litvinenko spelas in i London och har planerad premiär på Viaplay nästa år.

NÄSTA ARTIKEL