Furia – nästa internationella serie på Viaplay

Furia – nästa internationella serie på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 13 september 2020 kl. 14:09

Crime om nationalistisk subkultur.

Viaplay kan presentera en ny internationell originalproduktion med Furia som skildrar högerextremismens våldsamma och otäcka värld. Dramaserien, som är skapad av Emmy-vinnaren Gjermund Stenberg Eriksen (Mammon), kommer att spelas in i Norge och Tyskland. I huvudrollerna ser vi Ine Marie Willmann (Exit) och Pål Sverre Hagen (Beforeigners).

Furia har exklusiv premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay under 2021.

Ett chockerande mord i en idyllisk norsk stad leder polismannen Asgeir (Pål Sverre Hagen, Beforeigners) till underrättelsetjänstens Ragna (Ine Marie Willmann, Exit) som infiltrerar en nationalistisk subkultur. Där börjar resan genom en mörk undre värld av hat – och en terroristintrig som sträcker sig från de norska fjällen till hjärtat av Europa avslöjas. 

– Det är ovanligt att se en kvinnlig huvudkaraktär som ser ut att drivas av ett sådant extremt raseri som Ragna, vilket gör henne till ett dystert men också fascinerande fokus för denna komplexa och aktuella serie. Furia utforskar några av de mest oroväckande ämnena som någon av Viaplays originalserier hittills berört – det här är noir från en riktigt mörk plats. Vi har samlat en stark uppställning av norska talanger för att berätta en ambitiös historia som kommer att engagera och bekymra streamingpubliken i och utanför Norden, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Den politiska thrillern består av åtta avsnitt och för regin står Magnus Martens, som har regisserat många avsnitt av stora amerikanska serier som Agents of S.H.I.E.L.D.The Walking Dead: World Beyond och Good Behavior, tillsammans med Lars Kraume (The People vs. Fritz Bauer). I övriga roller syns Trond Espen Seim (Mammon), Preben Hodneland (Viaplays Maskineriet) och Henrik Mestad (Viaplays Ockupationen).

"Furia" samproduceras av Norges Monster Scripted och Tysklands X Filme Creative Pool samt public service-kanalen ZDF, och distribueras globalt av Keshet International. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL