Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Från hajpat affärsgeni till att tvingas fly i en låda

Från hajpat affärsgeni till att tvingas fly i en låda

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 augusti 2021

Den osannolika historien om Carlos Ghosn

Viaplay har nu släppt en dokumentärserie om finansgeniet Carlos Ghosn, vars liv tog en oväntad vändning. "Carlos Ghosn – The Last Flight" är en galen historia fullproppad med snaskiga ingredienser.

Efter att ha räddat bilföretaget Nissan från konkurs blev affärsmannen Carlos Ghosn ett internationellt fenomen. Men efter ett tag i finrummen tillsammans med USA:s president och andra personer av samma kaliber, kom sanningen fram. Det visade sig nämligen att Ghosn hade en hel del lik i garderoben, lik i form av dollartecken.

När Ghosn var som störst, skrev han autografer på gatorna till sina japanska fans – ja, det gjordes till och med bästsäljande serietidningar baserade på hans liv. Efter att myndigheterna börjat misstänka omfattande svindel tvingades Ghosn att göra en riktig Hollywoodflykt, i en låda från Japan till Libanon.

Nu har Viaplay släppt en dokumentärserie om den osannolika historien om en affärsmans uppgång och fall. Här får vi höra han själv sätta ord på sitt redan mytomspunna liv.

Carlos Ghosn – The Last Flight finns att streama på Viaplay.

MER LÄSNING: Fem sevärda dokumentärer om covid-19

NÄSTA ARTIKEL