Första trailer till Viapalys nya dramaserie Limbo

Första trailer till Viapalys nya dramaserie Limbo

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad kl. 16:01 | Publicerad 23 januari 2023 kl. 14:01

Snart är en av vårens mest efterlängtade serier här

Den 12 februari är det premiär för Viaplays verklighetsbaserade dramaserie "Limbo". Nu har en första trailer till den stjärnspäckade produktionen landat.

Relationer, ovisshet och förtvivlan är några av ingredienserna i Limbo som bygger på en självupplevd händelse i skådespelaren Rakel Wärmländers liv. Hon själv, Sofia Helin och Louise Peterhoff spelar tre väninnor vars liv vänds upp och ner när sönerna är med om en hemsk bilolycka. 

– Det känns otroligt roligt att äntligen få visa upp vad vi har jobbat med så länge! Det ska bli spännande att se hur Limbo tas emot och vilka reaktioner den kommer väcka hos folk, säger Rakel Wärmländer.

Telefonen ringer mitt i natten och det värsta som kan hända har hänt. Sönerna till de tre vännerna Ebba (Rakel Wärmländer), My (Sofia Helin) och Gloria (Louise Peterhoff) har olovligt lånat en bil och råkat ut för en svår bilolycka. Alla tre skadas, men värst drabbad är Ebbas son Jacob (Anton Forsdik) som får livshotande skador. Den katastrofala bilolyckan sätter kvinnornas relation till varandra och deras familjer på prov. Medan Jacob svävar mellan liv och död, hamnar de tre kvinnorna i limbo.

Se den första trailern till "Limbo" här:

Att iklä sig rollen som en mamma i sorg och förtvivlan var en utmaning för Rakel Wärmländer:

– Det var väldigt kul och spännande att få göra en så stor roll. Även om det såklart var oerhört intensivt och stundtals utmattande. Under två och en halv månad manipulerade jag kroppen till att känna oro, sorg, skuld och skam nästan hela tiden. Hjärnan förstod att det var en manipulation, men det gjorde inte kroppen. Det satte sig som en muskulär spänning och trötthet som fanns kvar långt efter att inspelningen avslutades, säger Rakel Wärmländer.

Louise Peterhoff ser likheter mellan sig själv och sin karaktär Gloria:

- Vi är förmodligen mer lika än vad jag hade önskat. Gloria är mycket det jag själv försöker dölja. Hon är ganska feg och har ett stort bekräftelsebehov. Hon vill bli omtyckt av alla och tar ganska dåliga beslut på grund av det. Det gör henne väldigt mänsklig och det älskar jag henne för, säger Louise Peterhoff.

Sofia Helin ser fram emot premiären den 12 februari Viaplay:

– Själva handlingen är ju så fasansfull, så mycket av själva arbetet präglades av det. Man kommer varandra nära när själva ämnet kräver det och det är precis så jag vill arbeta. Det är alltid underbart och skräckblandat med premiär, men mest underbart den här gången, säger Sofia Helin.

Övriga roller spelas av Oscar Töringe (Tack för senast), Alexandra Zetterberg Ehn (Johan Falk), Danilo Bejarano (Lust), Siham Shurafa (Tack för senast), Philip Oros (Svartsjön), Linton Calmroth (Lance vs Livet), Odin Romanus (Dystopia) med flera.

Mando Diaos frontsångare Björn Dixgård gör ledmotivet med låten Higher som släpps på Limbos premiärdag den 12 februari. Serien produceras av Warner Bros ITVP Sverige Drama AB. Producent är Johanna Wennerberg. Exekutiva producenter är Rakel Wärmländer och Johan Hedman samt Lotta DolkViaplay Group. Regisserar gör Sofia Adrian Jupither. Manus är skrivet av Emma Broström och Rakel Wärmländer.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL