Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Första titt på Viaplays dramaserie Två systrar

Första titt på Viaplays dramaserie Två systrar

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 augusti 2021

Premiär 5 september.

"Två systrar" är Viaplays nya orginalserie baserad på böckerna med samma namn av Amanda Schulman och Hannah Widell. Nu kan du se den första teasern till produktionen som frontas av Julia Ragnarsson och Dilan Gwyn i huvudrollerna.

MER LÄSNING:

Två systrar på Viaplay.
Foto: Viaplay.

Serien handlar om syskonen Alicia och Vanessa, som trots att de lever helt olika liv är bästa vänner och bor tillsammans. De delar allt med varandra, tills en dag då lillasyster Alicia (Dilan Gwyn) bestämmer sig för att flytta ihop med sin pojkvän Philip. Vanessa (Julia Ragnarsson) slits redan mellan en karriär i TV-branschen om dagarna och ett destruktivt festande om nätterna, och med hennes syster utflyttad måste hon lära sig växa upp på egen hand och konfrontera sin rädsla för närhet och relationer. Samtidigt navigerar sig Alicia genom ett lyxliv i övre medelklassen som hon desperat anstränger sig för att passa in i, men under ytan krackelerar både fasaden och hennes kärleksrelation. Vanessa ser att det inte står rätt till men omtanken för sin lillasyster kan lätt misstolkas.

Julia Ragnarsson känner att hon är som klippt och skuren för rollen som Vanessa:

– Vissa roller kan kännas too close to home. Det roliga var att jag var tilltänkt att spela Alicia men när jag körde min grej i castingrummet insåg de att jag var mer åt Vanessa-hållet. Det var kul hur det ändrade sig, säger Julia Ragnarsson.

Under inspelningen kom hon och Dilan Gwyn väldigt nära varandra.

– Därför blev det lite jobbigt att vi ska vara så hårda mot varandra för man vill ju inte att hon ska bli ledsen. Det är rätt pissig stämning mellan oss två vilket också är väldigt roligt att spela. Jag skapar ju dålig stämning med alla i den här serien, säger Julia Ragnarsson.

Se den första trailern till Två systrar här:

Serien är fritt baserad på romansviten Två systrar av Hannah Widell och Amanda Schulman:

– När vi skrev böckerna plockade vi en hel del från våra egna liv som vi sedan strösslade på. Att nu få se Alicia och Vanessa tolkas av supercoola Julia och Dilan känns helt otroligt, säger Amanda Schulman.

I övriga roller ser vi också Hannes Fohlin, David LarsonLia Boysen, Jens Hultén, Happy Jankell, Helmon Solomon, Pablo Leiva Wenger, Caroline Winberg med flera. Även Hannah Widell och Amanda Schulman dyker upp i serien.

Två systrar är regisserad av Julia Lindström som också skrivit manus tillsammans med Amy Black Ndiaye och produceras av Alexia af Kleen samt Cecilia Forsberg BeckerYellow Bird.

"Två systrar" har premiär den 5 september med alla åtta avsnitt samtidigt på Viaplay

NÄSTA ARTIKEL