Första titt på Viapays nya kriminaldrama Trom

Första titt på Viapays nya kriminaldrama Trom

  • Viaplay
Filmtopp
24 september 2021 kl. 12:09

Premiär i början på 2022.

I början av 2022 är det premiär för "Trom" på Viaplay, den första dramaserien någonsin som har spelats in på Färöarna. Nu lyfter vi lite på skynket och visar de första bilderna ur kriminalserien, där huvudrollsinnehavaren Ulrich Thomsen bland annat spelar mot Maria Rich och Olaf Johannessen.

MER LÄSNING:

Det vackra och karga landskapet på Färöarna utgör fonden för det nya danska Viaplay-originalet Trom, som är baserat  Jógvan Isaksens populära romanserie om journalisten Hannis Martinsson.

Trom följer vi journalisten Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen) som motvilligt återvänder till Färöarna för att gräva i Sonja Pætursdóttirs försvinnande, en ung kvinna som i ett telefonsamtal påstått sig vara hans dotter – och att hon fruktar för sitt liv. Väl hemma på Färöarna hamnar han på kollissionskurs med den lokala polisen, då han hittar Sonjas kropp i Atlantens blodröda vatten, som färgats av blodet från den lokala valjakten.

Fyndet av Sonjas lik blir nyckeln till en lång rad hemligheter i det slutna ö-samhället. Martinsson och den lokala förundersökningsledaren Karla Mohr (Maria Rich) måste bestämma sig för hur långt de är beredda att gå i jakten på sanningen.

Trom visar upp Färöarnas fängslande natur

Trom säsong 1 på Viaplay
Foto: Viaplay.

Inspelningarna av Trom har pågått under våren och sommaren på Färöarna, och för den erfarne skådespelaren Ulrich Thomsen har det varit en helt ny upplevelse, då han aldrig varit på önationen förut.

– I somras avslutade vi inspelningarna av serien på Färöarna, och jag har därför tillbringat några längre perioder där, som har varit mycket spännande. Naturen på Färöarna är så vacker, men också en karg upplevelse, och den kommer i hög grad även vara en viktig medspelare i Trom, säger Ulrich Thomsen. 

Färöiska och danska skådespelare

Trom på Viaplay.
Foto: Viaplay.

Utöver Ulrich Thomsen, Maria Rich och Olaf Johannessen i huvudrollerna, består casten av både färöiska och danska skådespelare, bland andra Helena HeðinsdóttirMariann HansenHans TórgarðGunnvá Zachariasen och Búi Dam.

Trom är skapad av Torfinnur Jàkupsson, och skriven i samarbete med Donna Sharpe (West of Liberty), och är baserad på bästsäljaren som skrivits av prisvinnande färöiske författaren Jógvan Isaksen. Serien regisseras av Kasper Barfoed (Dicte: Crime Reporter) och Davíd Óskar Ólafsson (The Valhalla Murders). 

"Trom" består av sex avsnitt och har premiär i början på 2022 på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL