Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Första titt på Sveriges mest hatade kvinna

Första titt på Sveriges mest hatade kvinna

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 januari 2022

Snart kommer dokumentären om Johanna Möller

Fick Johanna Möller, 46, en rättvis rättegång? Eller dömdes hon på lösa grunder till livstids fängelse för mord och mordförsök på sina föräldrar? Se trailern till Viaplays dokumentärserie "Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna" som har premiär på Viaplay den 13:e januari.

MER LÄSNING:

I den tredelade dokumentärserien Johanna Möller - Sveriges mest hatade kvinna granskas såväl polistutredningen som domarna mot Möller. Produktionen tar även hjälp av flera av landets främsta rättsexperter, däribland legendariske mordutredaren Bosse Åström, kriminalteknikern Sonny Björk, och advokaten Marko Tuhkanen som specialiserat sig på rättsfall med brister i domarna. I serien deltar även polisens spaningsledare i Arbogafallet, såväl som åklagaren som fick Möller dömd. 

– Den här dokumentären handlar inte om huruvida Johanna Möller är skyldig till mord eller inte, den ställer frågor om rättssäkerheten i Sverige och alla misstänktas rätt till en dom baserad på en gediget utförd utredning. Är hon verkligen korrekt dömd? När vi gick igenom förundersökningen reagerade vi på ett antal brister som vi inte kunde förklara på annat sätt än att man tidigt bestämt sig för att Johanna Möller var den skyldiga, säger Catarina Lundbäck, exekutiv producent för serien på Alaska Film & TV.

Se en första trailer till "Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna" här:

Samtliga avsnitt släpps på Viaplay den 13:e januari.

NÄSTA ARTIKEL