Fler skådespelare ansluter till Rebus – Viaplays brittiska satsning

Fler skådespelare ansluter till Rebus – Viaplays brittiska satsning

  • Viaplay
Filmtopp
26 april 2023 kl. 11:04
ANNONS
ANNONS

Inspelningsstart i Skottland för Rebus

I mars presenterades "Outlander"-stjärnan Richard Rankin som huvudrollsinnehavare för Viaplays brittiska kriminalsatsning "Rebus". Nu meddelar streamingtjänsten att det är dags för inspelningsstart och att fler skådespelare har anslutit till produktionen.

De medverkar i Rebus

Nu påbörjas inspelningarna av Viaplays nya brittiska satsning Rebus som är baserad på Sir Ian Rankins bästsäljande böcker.

Huvudrollen spelas av Outlander-stjärnan Richard Rankin. I samband med inspelningarna i Skottland presenteras nu fler starka namn i rollistan såsom Brian Ferguson (The Ipcress File, The Spanish Princess), Lucie Shorthouse (Line of Duty, Bulletproof), Neshla Caplan (The Rig, Scot Squad), Amy Manson (The Nevers, Spencer),  Thoren Ferguson (Emmerdale, The Midwich Cuckoos) och Stuart Bowman (The Pact, The Serpent). Den skotske stjärnan Richard Rankin (Outlander, The Last Kingdom, Trust Me) återvänder hem för inspelningarna av Rebus som inleds denna vecka i Skottland.

I övriga roller ser vi Caroline Lee-Johnson (Trying, Ridley), Sean Buchanan (Censor, Mary Queen of Scots), Michelle Duncan (Baptiste, Elizabeth is missing) och Noof Ousellam (Andor, Hanna).

Manus till Rebus är skrivet av Gregory Burke (Entebbe, ´71) och regisseras av Niall MacCormick (Complicit, The Victim, Wallander) och Fiona Walton (Shetland, Annika).

Rebus
Foto: Viaplay.

Detta är Rebus

Rebus är baserad på de bästsäljande böckerna av Sir Ian Rankin om kriminalinspektören John Rebus i Edinburgh som har sålts i mer än 30 miljoner exemplar och översatts till 36 språk. Serien i sex delar är Viaplays första brittiska dramaserie.

Serien tar avstamp i de nya utmaningar som polisinspektören John Rebus står inför både yrkesmässigt och på ett privat plan där hans värderingar ställs på sin spets. Nu släpps för namn i rollistan där Brian Ferguson spelar Rebus bror Michael och Neshla Caplan Michaels fru Chrissie. Amy Manson spelar Rhona, Rebus exfru och mamma till deras barn Sammy, som spelas av Mia McKenzie.

Dessutom spelar Lucie Shorthouse en bärande roll som Rebus kollega, kriminalaren Siobhan Clarke, som inte riktigt delar Rebus syn på livet. Rebus antagonist är kriminalinspektören Malcolm Fox, spelad av Thoren Ferguson.

– Det är en stor dag när inspelningen av Rebus nu äntligen kör igång. Vi är stolta över att ge publiken en så välkänd karaktär nytt liv som vår första brittiska satsning där vi sätter Viaplay på dramakartan i Storbritannien. Vi hittade vår Rebus i Richard Rankin och har nu en lika fantastisk cast runt honom. Det är ett privilegium att få arbeta tillsammans med det kreativa teamet på Eleventh Hour Films, Gregory Burke och Sir Ian Rankin för att skapa denna unika och spännande serie, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på Viaplay Group, i ett pressutskick.

Då kommer Rebus till Viaplay

Rebus produceras av Eleventh Hour Films och skriven av Gregory Burke med regi av Niall MacCormick och Fiona Walton. Jill Green, Paula Cuddy och Eve Gutierrez är exekutiva producenter på Eleventh Hour Films; Isabelle Hultén och Tomas Axelsson är exekutiva producenter för Viaplay Group. Även Sir Ian Rankin och Gregory Burke är exekutiva producenter.

"Rebus" planeras bli en återkommande seriestasning och den första säsongen i sex delar beräknas ha premiär 2024 på Viaplay.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL