Viaplay och Filmtopp bjuder på stor galapremiär för Guldtransporten

Viaplay och Filmtopp bjuder till stor galapremiär för Guldtransporten

  • Viaplay
Filmtopp
02 december 2022 kl. 17:12

Vinn biljetter för dig och en vän

Filmtopp älskar sina läsare, lyssnare och tittare och vi bjuder alltid på något extra tillbaka. Nu är vi stolta över att kunna erbjuda dig och en vän chansen att gå på Viaplays största galapremiär i Norge någonsin.

Streamtopp

I december är det äntligen premiär för Viaplays omtalade filmsatsning Guldtransporten – ett drama om motståndshjältar i 1940-talets ockuperade Norge, som i hemlighet räddade de norska guldreserverna från tyska soldater och deras bombplan. Filmen är Viaplays första norska storfilm och det kommer att firas ordentligt i Oslo.

Tillsammans med Viaplay ger vi på Filmtopp dig som läsare möjligheten att gå på den stora galapremiären i Oslo tillsammans med en vän. För att delta i tävlingen behöver du svara på två tävlingsfrågor. Detta vill du verkligen inte missa!

Om Guldtransporten

Jon Øigarden (Exit) spelar riksdagssekreteraren Fredrik Haslund som utsågs att leda den farliga expeditionen. Under några kaotiska timmar på ockupationsdagen satte han ihop ett gäng slumpmässigt utvalda människor som inte hade någon militärutbildning: sjuksköterskan Nini, banktjänstemän, lastbilschaufförer och den tidens kanske största norska kändis – poeten Nordahl Grieg. De alla gav sig ut på en riskfylld resa som blev helt avgörande för Norge som nation.

Då kommer Viaplays första norska film Guldtransporten
Foto: Viaplay

Stor galapremiär i Oslo

Klingberg kino i Oslo hålls galapremiären för Guldtransporten och vi på Filmtopp är oerhört glada att erbjuda dig möjligheten att njuta av den stora festligheten tillsammans med en vän.  Vinnarna meddelas sedan över mail och tävlingen avslutas måndagen den 5/12.

Hoppas vi ses snart i Oslo!

NÄSTA ARTIKEL