Partisan

Fares Fares gör svensk comeback i Viaplay-thrillern "Partisan"

  • Viaplay
Filmtopp
18 juni 2020 kl. 12:00

– Förvänta dig en spännande serie som älskar att ha sina hemligheter.

Om knappt två månader är väntan över. Den 16 augusti har Partisan nordisk premiär på Viaplay. Kriminalthrillern är regisserad av Amir Chamdin. Partisan blir också Fares Fares stora svenska comeback, där han och Johan Rheborg spelar huvudrollerna mot varandra. I andra större roller ser vi Anna Björk, Sofia Karemyr och Emelie Garbers.

Nya Viaplay-originalet "Partisan" utspelar sig i det idylliska jordbrukssamhället "Jordnära", en gated community med en tillsynes perfekt yta där vi får följa Fares Fares i rollen som Johnny. När Johnny upptäcker att något inte står rätt till i idyllen väcks en instinkt till liv som han inte kan kväva. Partisan regisseras av Amir Chamdin och har utvecklats gemensamt av Fares och Chamdin.

– Partisan var extremt kul att jobba med och jag är mycket nöjd med hur serien har format sig och fått sitt eget liv. Man kan aldrig vara säker när man jobbar med något, hur resultatet kommer att bli, man hoppas väldigt mycket att det ska leva upp till förväntningarna. Det jag kan säga är att tittarna kan förvänta sig en spännande serie som älskar att ha sina hemligheter, säger Fares Fares.

Fares Fares gjorde nyligen succé i 19-faldigt Emmynominerade "Chernobyl," och har även spelat i Rogue One: A Star Wars Story och Westworld. Amir Chamdin har tidigare bland annat regisserat serien Dröm och långfilmen Cornelis.

Johan Rheborg är en av Sveriges mest folkkära komiker och skådespelare som slog igenom med Killinggänget 1992 och därefter medverkat i ett stort antal format som blivit svenska klassiker, däribland Solsidan. Anna Björk fick sitt internationella genombrott med The Girl With the Dragon Tattoo och har synts i serier som Bron och Störst av allt, medan Emilie Garbers nyligen prisades på Guldbaggegalan för sin roll i Aniara.

Partisan produceras av Warner Bros., som bland annat producerar Älska mig för Viaplay. Producent är Johanna Wennerberg och kreativ producent Fares Fares. Partisan består av fem delar och har nordisk premiär på Viaplay med dubbelavsnitt den 16 augusti.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL