Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Drömmaren - Karen Blixen blir till är en serie från Viaplay

"Drömmaren - Karen Blixen blir till" nominerad på Cannes

  • Viaplay
Jonathan Smeds | Nyhet
08 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
08 mars 2022

Första danska serien någonsin att bli nominerad

Dramaserien "Drömmaren - Karen Blixen blir till" har blivit nominerad till huvudtävlingen i Canneseries 2022. Det är första gången någonsin som en dansk serie nominerats.

Drömmaren - Karen Blixen blir till är en originalserie från Viaplay, som kommer ha premiär senare i år. Nu har den dock redan hunnit skapa rubrikerna, då den blivit utvald till huvudtävlingen i Canneseries. Priset omfattar tio internationella serier, som alla ännu inte haft premiär ännu. Detta betyder också att Viaplay-serien har världspremiär under festivalen, som sker den 1-6 april.

Serien handlar om författaren Karen Blixens liv. 1931 flyttade hon hem till Rungstedlund efter att ha bott 17 år i Kenya. Hon återvänder efter att ha förlorat allt - kärlek, pengar, hälsa och hem. Tittarna får följa hur Karen hittar tillbaka till livet och och sina författardrömmar. Men om hon ska uppnå sina drömmar kommer hon även behöva ta modet att stå upp för sig själv och ta ställning mot sin familj samt sitt förflutna. I serien får vi även ta del av händelser i Kenya, Karens inre tankar och det universum hon skapar i novellen Drömmarna.

Connie Nielsen, bland annat känd för sina roller i Gladiator och Wonder Woman, spelar rollen som Karen Blixen. Förutom henne innehåller även rollistan prisbelönta skådespelare som Lars Mikkelsen, Hanen Uldal och Joachim Fjelstrup. 

– Jag är övertygad om att det är viktigt att kvinnor i alla åldrar, och överallt, känner till denna enormt inspirerande historia. Karen Blixen har varit en förebild sedan min barndom: en äventyrskaraktär, ordsmed, långresenär, en tänkare. Ändå visste jag inte den sanna historien om själva resan – att den var smärtsam, prövande och oerhört spännande – genom vilken en 46-årig kvinna, djupt påverkad av den största krisen i sitt liv, upptäckte sin egen sanna talang, och därmed också den frihet hon sökte, säger Connie Nielsen i ett pressmeddelande från Viaplay.

Serien är inspirerad av Karen Blixens liv och brev genom en tolkning av hennes novell ”Drömmarna”.

Exakt premiärdatum på Viaplay finns ännu inte för serien.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL