Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Det som göms i snö säsong 2 – Detta vet vi

Det som göms i snö säsong 2 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 juli 2021

Flera nya namn på rollistan.

Den prisade serien Det som göms i snö, som är baserad på en idé av kriminalförfattaren Leif GW Persson, kommer tillbaka med en andra säsong till Viaplay med exklusiv premiär hösten 2021.

Leif GW:s hyllade kriminaldrama "Det som göms i snö", med Kristallen-vinnaren Robert Gustafsson i huvudrollen som polisen Peter Wendel, återvänder till Viaplay hösten 2021. 

I säsong två gestaltar skådespelaren Samuel Fröler en hyllad och högt uppsatt polischef som lever ett mörkt dubbelliv. 

– Det kostar på att sätta sig in i en person av det här slaget, säger Samuel Fröler.

Kriminaldramat var en stor tittarsuccé som hyllades av kritikerna och nominerades i tre kategorier på Kristallen-galan 2019. Huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson (Hundraåringen, Torsk på Tallinn m.m) vann en Kristall i kategorin bästa manliga skådespelare för sin gestaltning av Kalla fall-gruppens ledare Peter Wendel.

Den andra säsongen av Det som göms i snö säsong 2 är precis som tidigare säsong inspirerad av verkliga händelser. Handlingen kretsar kring Ludvig Larsson, en regionpolischef som visar sig leva ett mörkt dubbelliv. Rollen som Ludvig Larsson spelas av Samuel Fröler (Innan vi dör, Skärgårdsdoktorn m.m).

– Det är naturligtvis en risk att ta sig an en sådan här roll då exponeringen blir total, men jag kände att utmaningen övervägde. Men det måste vara på riktigt, inga halvmesyrer som det tenderar att bli när sådana här karaktärer ska gestaltas. Det kostar på att sätta sig in i en person av det här slaget, för att det ska bli trovärdigt måste du gå helt in i det. För detta krävdes ett stort förtroende och nära samarbete med Kristian och produktionen. Plus det viktigaste och helt avgörande, en respektfull öppen dialog med mina motspelare, säger Samuel Fröler.

En av Viaplays största tittarsuccéer någonsin

Parallellt berättas även historien om Peter Wendel och den brokiga skaran poliser i hans Kalla fall-grupp. I Det som göms i snö säsong 2 kommer karaktärerna att dras in i sitt mest personliga och emotionella kriminalfall någonsin.

Många välbekanta ansikten från den första säsongen återvänder: Louise Peterhoff är tillbaka som Caijsa, Ia Langhammer som Barbro, Christopher Wagelin som Jorma, Ingela Olsson som Ulla, Peter Gardiner som Ante och Cilla Thorell som Stella, bland andra. Det dyker även upp fler nya namn på rollistan som Celie Sparre och Stefan Gödicke.

– Säsong ett av Det som göms i snö var en stor succé och en av våra största tittarfavoriter någonsin, så vi är så klart väldigt glada över att det snart är dags för fortsättningen. Även i säsong två har vi en fantastisk cast och en oerhört stark handling, så jag är väldigt förväntansfull över hur den tas emot av tittarna. Jag tror att vi är många som har längtat efter denna varma och karismatiska Kalla fall-grupp och deras minst sagt alternativa sätt att lösa fall, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Den andra säsongen av "Det som göms i snö" är ett Viaplay Original och en samproduktion mellan Viaplay och Discovery Networks Sweden. Säsongen visas senare på Discoverys plattformar.

VIDARE LÄSNING:

Nytt på Viaplay 2021

NÄSTA ARTIKEL