Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Stjärnspäckat i Viaplay-originalet Max Anger

Det blir stjärnspäckat i Viaplay-originalet Max Anger

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 mars 2021

Många kända namn i Viaplay-serien Max Anger - With one eye open.

Evin Ahmad, Johan Rehborg och Linus Wahlgren är bara några av de många kända skådespele som kommer att dyka upp i "Max Anger - With one eye open" – en kommande originalserie på Viaplay.

Johan Rehborg i Max Anger.
Foto:  Lukas Šalna / Viaplay

Viaplay fortsätter att producera högkvalitativa orignalserier. I ett pressmeddelande klargör NENT Group vad vi har att vänta från den kommande produktionen "Max Anger - With one eye open":

Viaplays nya originalserie är baserad på de bästsäljande böckerna om Max Anger med Adam Lundgren, Evin Ahmad och Ieva Andrejevaitė i huvudrollerna. Thrillern i åtta delar har premiär i höst på NENT Groups streamingtjänst Viaplay i Norden, Polen och Baltikum. Rollistan är fullspäckad med välkända ansikten där skådespelarna Johan Rheborg (Partisan, Orca), Joel Spira (Tjockare än vatten, Snabba Cash), Linus Wahlgren (Partisan, Storm på Lugna gatan) och Malin Crépin (Annika Bengtzon, When the Dust Settles) kommer att spela några av de större birollerna i serien.

– Bland det absolut roligaste och mest givande med att spela Sarah i den här produktionen var hur vi byggde upp livet på det fiktiva konsultbolaget Vektor. Att jobba med min motspelare Johan Rheborg var en ren fröjd från början till slut, och ensemblen var genomgående fantastiska att arbeta med. Toppencast om jag får säga det själv, och det får jag ju eftersom ni frågade, säger Malin Crépin.

FLER VIAPLAY NYHETER, FILMTIPS OCH SERIETIPS.

Max Anger (Adam Lundgren) är den före detta militären som äntligen hittat kärleken i den ryska kollegan Pashie (Evin Ahmad). Men när Pashie plötsligt försvinner spårlöst i Sankt Petersburg ger sig Max iväg för att söka efter henne och det blir en jakt som leder honom till upptäckten av en konspiration som kan förändra världsordningen. Det visar sig snart att det dessutom finns en personlig koppling till hans egen väl dolda historia. Till sin hjälp har Max den lokale taxichauffören Mira (Ieva Andrejevaitė) som från början ofrivilligt dras in i allt men som till slut är lika involverad som Max, och tillsammans måste de hitta Pashie innan det är försent att stoppa konspirationen.

– Att jobba med den här serien har varit en otrolig upplevelse, med oväntade vändningar, galen action, rörande stunder och förstås de bästa motspelarna och det bästa filmteamet. Att skapa och forma karaktären Mira var en utmaning och en ära - jag älskar att hon är tuff, jordnära, passionerad och känslig på samma gång. Det här projektet har definitivt hjälpt mig att växa som skådespelare och som person, säger Ieva Andrejevaitė.

Thrillerserien baseras på första boken i trilogin av författaren Martin Österdahl med Adam Lundgren (Vår tid är nu, Torka aldrig tårar utan handskar), Evin Ahmad (Dröm vidare, Tsunami) och Ieva Andrejevaitė (Emilija, Berlin Station) i huvudrollerna. I övriga roller syns bland andra de internationella skådespelarna Reimo Sagor (Hamilton), Alexander Rapoport (The Americans), David Bertrand (Killing Eve), Margarita Žiemelytė (Ekskursante), Nikolaj Antonov (Dirigenten) och de svenska skådespelarna Hannes Fohlin (Vår tid är nu), Per Ragnar (Låt den rätte komma in), Tina Pour Davoy (Sjukt Oklar), Annika Hallin (Hamilton) med flera. 

Max Anger - With one eye open produceras av Nice Drama tillsammans med Twelve Town med stöd från Nordisk Film & TV Fond samt Nordsvensk Filmunderhållning och distribueras av REinvent. Producenter är Lejla Bešić och Jan Marnell och huvudförfattare för serien är Mikael Newihl.

"Max Angers" åtta avsnitt har premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay i Norden, Polen och Baltikum hösten 2021.

För fler nyheter och artiklar --> scrolla vidare!

 

 

NÄSTA ARTIKEL