Nu på bio

Det senaste på biofronten!

De är med i Viaplays nya serie Threesome

De är med i Viaplays nya serie Threesome

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 november 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 november 2020

Premiär 2021.

"Threesome" blir Viaplays nästa internationella dramasatsning med skådespelarna Matilda Källström och Simon Lööf i sina första stora huvudroller. Dessutom gör skådespelerskan Lisa Linnertorp regidebut. Med intensitet och dramatik tar den romantiska ungdomsserien upp ämnen som kärlek, sex och svek.

Threesome på Viaplay
Foto: Viaplay.

David (Simon Lööf) och Siri (Matilda Källström) är ett ungt svenskt par bosatta i London. De har varit tillsammans sedan sista året på gymnasiet och, burna av den stora kärlekens övertygelse, har de trotsat normen och tidigt startat ett liv ihop. Deras kärlek är självklar, stark och oslagbar. Men under en blöt utekväll träffar de Camille (Alma Jodorowsky), en fransk konststudent, och på en efterfest uppstår en flörtig lek där gränserna successivt upplöses. Där och då känns det spännande och fullständigt oproblematiskt, och ingen av dom anar vidden av konsekvenserna det ska komma att innebära.

– Det är med skräckblandad förtjusning jag spelar den här huvudrollen. Det är en ära att få berätta om sex och relationer på det här sättet och när jag läste manuset första gången kände jag att detta verkligen är något helt nytt. Siri är en drömroll. Trots att hon skrämde mig i början har Siri nu blivit en del av vem jag är och vice versa. Jag känner för henne och hon har lärt mig saker om mig själv som jag aldrig tänkt på. Att dessutom få jobba med talanger som Simon Lööf och min regissör Lisa Linnertorp är allt jag någonsin kunnat önska mig, säger Matilda Källström.

Simon Lööf är före detta hockeytalangen som idag satsar helhjärtat på skådespelaryrket och gör sin första stora huvudroll med Threesome.

Lisa Linnertorp är ett geni. Att få manus och regi av henne är nog det bästa som kunde hända i startskottet av min skådespelarkarriär. Hon har verkligen lagt ner sin själ i denna serie och jag är så stolt över att få vara en del av detta. Jag hoppas att jag kan göra henne stolt och göra detta otroliga manus rättvisa. Att jag dessutom får spela mot Matilda Källström är verkligen en gåva. Hon är en stjärna och gör mitt jobb så mycket lättare, säger Simon Lööf.

Välmeriterade skådespelerskan Lisa Linnertorp (Bron, Hidden: Förstfödd, Sthlm Rekviem) har skrivit manuset och gör även regidebut med Threesome och känner sig förväntansfull inför slutresultatet.

– Att få regissera mitt eget material och den mest begåvade, modiga unga ensemble jag någonsin skådat, är en stor ynnest. Att få göra det i samarbete med Viaplay som verkligen vågar satsa och lita på sina kreatörer, känns fantastiskt. Jag ser så fram emot att få dela berättelsen om Siri och David med publiken, säger Lisa Linnertorp

"Kul att satsa på nya talanger."

Dramaserien "Threesome" blir en av Viaplays stora internationella seriesatsningar 2021. I övriga roller ser vi bland andra de internationella skådespelarna Alma Jodorowsky (Blue is the warmest color), Lucien Laviscount (Katey Keen, Snatch), Emily Renée (Jupiter Ascending), Cat White (Dracula, Doctors) samt Kitt Walker. Serien produceras av Nordisk Film TV och Yellowbird i samproduktion med Film i Skåne. Producent är rutinerade Helena Larand som bland annat ligger bakom succéerna Selmas Saga och nu senast Ture Sventon. Produktionen distribueras av Eccho Rights

– 2021 är verkligen året då Viaplay kliver med stora steg in i Young Adult-genren. Threesome är den romantiska ungdomsserien som på ett modigt och viktigt sätt bland annat tar upp ämnena sex, kärlek, relationer och den tabu som finns idag kring dessa. Det är alltid kul att satsa på nya, unga talanger och det ska bli otroligt spännande att se slutresultatet, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Den internationella dramaserien "Threesome" har premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay 2021.

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL