Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Cell 8 säsong 2 – Detta vet vi

Cell 8 säsong 2 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 augusti 2022

Vad gör Viaplay här näst med deras satsning på romansviten?

Intresset har varit enormt för Viaplays nya serie och nu vill många veta ifall vi får se "Cell 8" säsong 2. Vi bedömer det inte som särskilt sannolikt, däremot känner vi oss övertygade med att det kommer flera serier på Roslund och Hellströms böcker.

I Viaplays nya internationella dramaserie följer vi återigen Ewert Grens när han nystar i ett nytt spännande mysterium: John Swartz, en person som blir gripen för misshandel på en Finlansfärja och som visar sig ha en personlig relation till polisinspektör Mariana Hermansson. Fallets brödsmulor visar sig leda till de högsta politiska sfärerna, såväl som över Atlanten, till en man som är besatt av tanken på att få upprättelse för sin dotters död. 

Många har nu sett färdigt de sex fyrtiofem minuter långa avsnitten som släpptes samtidigt och undrar ifall vi kommer att få se Cell 8 säsong 2. En fortsättning på Roslund och Hellströms romansvit räknar vi kallt med, men då att även den blir fristående.

Du som sett den nya serien känner säkert till att den är en fristående fortsättning på Box 21 (2019) som även den bygger på författarduon Roslund & Hellströms populära verk som översatts till många länder. Boktiteln på Cell 8 är Edward Finnigans upprättelse och är deras tredje gemensamma roman om en grupp svenska poliser ledda av kriminalkommissarie Ewert Grens. 

Sammanlagt skrev de sju böcker ihop innan Börge Hellström avled i februari 2017, och 2021 släppte Anders Roslund boken Litapåmig som även den handlar om Ewert Grens. Detta betyder förstås att det finns gott om material för Viaplay att utgå ifrån om de beslutar sig för att ta den spännande satsningen vidare. Med det sagt förväntar vi oss inte att få se Cell 8 säsong 2, men en fristående fortsättning på på böckerna. 

När kommer nästa serie på Roslund & Hellströms böcker?

Cell 8 säsong 2 – Detta vet vi
Box 21. Foto: Viaplay.

Att adaptera bokserien bör vara ett viktigt projekt för Viaplays internationella satsning. I dagsläget har vi ingen information om vilken bok det skulle kunna röra sig om här näst, men om streamingtjänsten fortsätter att bygga vidare på dem i kronologisk ordning kan vi vänta oss att de gör en serie på Flickan under gatan. I den hittas en kvinna död i en kulvert under S:t Görans sjukhus och samtidigt står plötsligt fyrtiotre övergivna barn, som talar ett främmande språk, i polishusets entré.

Eftersom att Viaplay inte bekräftat en ny serie kan vi än så länge bara spekulera kring när en sådan kan tänkas att komma. Det dröjde tre år mellan Box 21 och Cell 8, vilket gör att vi med samma produktionstakt kan förvänta oss en ny serie 2025. Men sett till hur stort intresse det varit för den sistnämnda, så vågar vi tro att Viaplay skyndar på processen vid en ny serie.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker gällande Viaplays satsning på Roslund & Hellströms böcker.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL