Första trailer släppt till Camilla Läckbergs nya serie Strandhotellet

Camilla Läckbergs Strandhotellet gör stor tittarsuccé på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
08 mars 2023 kl. 14:03

Läckbergs nya såpa lockar många nyfikna till Viaplay

I går hade Camilla Läckbergs senaste såpa premiär på Viaplay. "Strandhotellet" har sågats rejält på sina håll – bland annat i Filmtopps recension av serien – men det har inte hindrat tittarna från att strömma till Viaplay. I ett pressmeddelande avslöjar streamingtjänsten att serien levererade rekordsiffror på sin premiärdag.

I går hade Camilla Läckbergs nya såpa "Strandhotellet" premiär. Och redan första dygnet slog serien rekord på Viaplay. "Strandhotellet" är den mest sedda egenproducerade dramaserien på Viaplay det första premiärdygnet både i år och jämfört med hela 2022.

– Wow vilket mottagande! Jag är otroligt glad över att tittarna kastat sig över Strandhotellet och jag kan lova att det blir mer drama att vänta, säger Camilla Läckberg i pressmeddelandet.

Camilla Läckberg har länge vurmat för de traditionella såporna från nittiotalet och närde en önskan om att genren skulle få en renässans. Det skapade hon med Lyckoviken som redan haft fyra extremt framgångsrika säsonger på Viaplay. I går hade uppföljaren premiär på Viaplay och Strandhotellet och levde upp till föregångarens högt satta tittarnivå genom att omedelbart slå tittarrekord.

Strandhotellet är den mest sedda Viaplay-dramaserien det första lanseringsdygnet både i år och jämfört med alla andra premiärer på Viaplay i Sverige hela 2022. Det är också en av de mest sedda serierna på topp tio under samma period på alla Viaplays marknader. Strandhotellet hade dessutom premiär på TV3, där den lockade 262 000 tittare.

Läckberg om Strandhotellets tittarsuccé: "Hade det på känn"

– Jag hade på känn att mottagandet från publiken skulle vara bra men man vågar ju aldrig hoppas på för mycket. Detta tittarrekord var långt över förväntan och jag är överväldigad, säger Camilla Läckberg.

Viaplays nya serie Strandhotellet bygger på en idé av Camilla Läckberg och handlar om de två rivaliserande affärsfamiljerna Gyllenmark och Grip i kuststaden Saltsjövik. Strandhotellet är producerad av Creative Society Production med bland andra Samuel Fröler, Jenny Ulfving McCabe, Filip Wolfe Sjunnesson, Sofia Karemyr, Marianne Mörck och Rennie Mirro i bärande roller.

Strandhotellet har växt från en idé jag fick om två rivaliserande hotellfamiljer och jag är så glad att tittarna är med mig i denna vurm för modern såpa. Jag tror att en nyckel till framgång är att Strandhotellet lockar till ett generationstittande. Det finns något för alla i familjen att relatera till och lockas kring. Att premiären blev en sådan omedelbar tittarsuccé gör mig både stolt och glad, säger Camilla Läckberg.

De två första avsnitten av "Strandhotellet" finns att streama nu på Viaplay och ett nytt avsnitt släpps på tisdagar även på TV3. Redan nu är det klart att det blir en andra säsong som kommer nästa år.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL