Camilla Läckberg

Camilla Läckberg avslöjar – nya Viaplay-serien blir inte av

  • Viaplay
Filmtopp
02 september 2023 kl. 13:45

"Vi hade kommit långt i processen"

Camilla Läckbergs och Henrik Fexeus boktrilogi skulle bli engelskspråkig serie på Viaplay. Men så verkar det alltså inte längre bli, trots att man enligt "Deckardrottningen" kommit långt med projektet.

Den 31 mars gick Viaplay ut med att de gör en thrillerserie på böckerna BoxKult och Mirage av den berömda författaren Camilla Läckberg och den kända mentalisten Henrik Fexeus. I en intervju med Aftonbladet avslöjar Läckberg nu att projektet inte blir av, åtminstone inte som saker och ting rör på sig för stunden. Däremot menar hon att det finns andra intressenter.

Camilla Läckberg om nya serien Strandhotellet: "blir extra allt"
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Camilla Läckberg avslöjar – nya Viaplay-serien blir inte av

Läckbergs och Fexeus böcker om den osannolika brottslösande duon polisen Mina Dabiri och kändismentalisten Vincent Walder har fängslat otaliga läsare över hela Norden och andra delar av världen. Tanken har varit att förvandla berättelserna till tre säsongers TV-drama på Viaplay. Men om vi vågar tro på Läckbergs ord, så verkar det inte längre bli av på streamingtjänsten. 

– Viaplay hade kommit långt i processen, vi hade kommit långt med manuset och man började planera inspelning och sådär, men nu är det ju kaos på Viaplay så att vi får se, vi vet inte så mycket just nu, säger Camilla Läckberg till Aftonbladet

Sedan ett chockartat ras på börsen pågår det omställningar på Viaplay som påverkar deras satsningar på nya dramaproduktioner. Istället vill man satsa mer på reality. För Läckbergs och Fexeus del kan det innebära att en annan aktör plockar upp deras projekt. 

– Vi är övertygade om att materialet är så pass bra och vi hade flera intressenter som pitchade till oss, säger Camilla Läckberg i samma intervju.

Läckberg är just nu aktuell på Viaplay med den nya säsongen av "Strandhotellet" som ska förlängas med ytterligare två säsonger.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL