Camilla Läckberg och Henrik Fexeus gör thrillerserie för Viaplay

Camilla Läckberg och Henrik Fexeus gör thrillerserie för Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
31 mars 2023 kl. 08:31

Baseras på duons framgångsrika böcker

Viaplays senaste internationella produktion blir en tre säsonger lång engelskspråkig bearbetning av de bästsäljande romanerna av Camilla Läckberg, en av världens mest populära deckarförfattare, och den kända mentalisten Henrik Fexeus.

Camilla Läckbergs och Henrik Fexeus böcker om den osannolika brottslösande duon polisen Mina Dabiri och kändismentalisten Vincent Walder har fängslat läsare över hela Norden såväl som internationellt. Nu blir böckerna Box, Kult och Mirage omvandlade till tre säsonger hos Viaplay.

Läckberg har sålt över 30 miljoner böcker som har publicerats i mer än 60 länder. Hon har samarbetat med Viaplay på succéserierna Strandhotellet – den mest framgångsrika premiären för en Viaplay-serie hittills 2023 – Lyckoviken och den dystopiska filmen Glaciär med Alexander Karim. Mentalisten Fexeus är ett stort namn internationellt med många TV- och scenframträdanden och hans bästsäljande böcker har översatts till 35 språk.

Camilla Läckberg och Henrik Fexeus
Foto: Elisabeth Toll

Detta handlar första säsongen om

I seriens första säsong hittas en kvinna död i en låda, genomborrad av svärd. Det är inget trolleritrick utan Mina och Vincent jagar snart en seriemördare – samtidigt som de gör allt för att hålla sina egna mörka hemligheter i det fördolda.

Camilla Läckberg: “Vi är väldigt spända inför inspelningarna på Viaplay och vi är imponerade av manus till detta långsiktiga projekt. Vår förhoppning är att tv-serien ska bli lika omtyckt som böckerna. Historien ligger oss varmt om hjärtat så det känns spännande att den nu ska få nytt liv hos tittarna.”

Henrik Fexeus: “Vi är otroligt förväntansfulla och stolta över att Viaplay vill göra den här serien. Vincent och Mina har fått ett fantastiskt mottagande av våra läsare och vi hoppas att tittarna kommer gilla karaktärerna minst lika mycket när de får möta dem i serien.”

Sara Askelöf är seriens exekutiva producent för Viaplay Group; serien säljs globalt av Viaplay Content Distribution.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL