Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Box 21

Box 21 säsong 2 – Detta vet vi…

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 februari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 februari 2020

Blir det någon fortsättning på Viaplays älskade serie?

Viaplays originalserie "Box 21" bjuder på action och spänning, och har välkomnats av den svenska seriepubliken. Många undrar nu om vi kommer att få se "Box 21" säsong 2. Vi har grävt i frågan.

Den 17 januari 2020 släppte Viaplay sin första originalserie för det nya decenniet. Trots konkurrensen mot SVT:s "Kalifat" och C Mores "Hamilton" har "Box 21" slagit igenom bruset och blivit en favorit på streamingkanalen.

En hemsk traffickinghistoria…

"Box 21" baseras på författarduon Roslund & Hellströms bok med samma namn. I serien, som består av 6 avsnitt på 45 minuter vardera, följer vi kriminalkommisarie Ewert Grens, som hamnar i centrum av två större berättelser: en hemsk traffickinghistoria och en torpeds moraliska uppvaknande.

Serien regisseras av prisade regissören Mani Maserrat (Vi, Modus, Arne Dahl) och produceras av Sandra Harms (Modus, 438 dagar) och Karl Fredrik Ulfung (Barna Hedenhös, 438 dagar). Manusförfattare är Dennis Magnusson (Jordskott, 30 grader i februari), Stefan Thunberg (Wallander, Jägarna 2) och Anders Roslund.

I rollerna ser vi bland andra Leonard Terfelt i titelrollen, Guldbaggevinnaren Joakim Sällquist som torpeden, och Simon J. Berger, Ilinca Neacsu och
Alexandra Sarbei.

Kanske ingen ny säsong, men garanterat en fortsättning.

Viaplay har avslöjat att Box 21 är den första av fyra serieadaptioner av Roslund & Hellströms bokskatt. Vilka andra som ska göras har ännu inte blivit officiellt, men vi kan anta att Tre sekunder, som nyligen filmatiserades med Joel Kinnaman i huvudrollen, inte är bland dessa.

De andra böckerna Roslund & Hedström har skrivit är:

Odjuret (2004)
Edward Finnigans upprättelse (2006)
Flickan under gatan (2007)
Två soldater (2012)
Tre minuter (2016)

Bland dessa är Odjuret och Två soldater de mest uppmärksammade. Att Viaplay har siktat in sig på åtminstone någon av dessa är med andra ord gaska troligt.

I en intervju med TT berättar Anders Roslund att han och den bortgångna kollegan Börge Hellström tidigare har avvisat flera TV-adaptioner, men att han tackade ja till Viaplay då deras vision av serierna låg nära hans egen bild av böckerna. Han nämner ingenting om att de separata serierna kommer att bli miniserier eller att han kan tänka sig att expandera sina karaktärers historier ytterligare.

Om "Box 21" säsong 2 blir verklighet är i skrivande stund alltså inte känt, men vi kommer garanterat att få fortsätta att fördjupa oss i Roslund & Hedströms underbara kriminalvärld. Vi ska inte vara giriga, men givetvis hoppas vi på att få ut så mycket som möjligt av författarduons spännande och gripande värld.

NÄSTA ARTIKEL