Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Anna Friel

BEKRÄFTAT: Emmyvinnaren Anna Friel blir inlåst i Viaplays "The Box"

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 oktober 2020

– Jag längtar tills kamerorna börjar rulla, säger Anna Friel.

Nordic Entertainment Group storsatsar på internationella originalserier och tunga namn till Viaplay. International Emmy-vinnaren Anna Friel är nu klar för att spela huvudrollen i den övernaturliga antologin "The Box," som skapats av Adi Hasak (Shades of Blue) för Viaplay. Inspelningen påbörjas i Stockholm i februari.

I The Box spelar Anna Friel huvudrollen som Sharon Pici, en polis från Kansas City som sitter inlåst i ett rum utan att kunna fly. Serien börjar som en karaktärsdriven thriller, men utvecklas snart till en övernaturlig mardröm. The Box blir Anna Friels första serie sedan hon vann en International Emmy som Bästa skådespelerska 2017 för Marcella.

– Jag ser fram emot att jobba med NENT Group i detta fascinerande projekt. Jag längtar tills kamerorna börjar rulla och att få påbörja den här resan med Adi, säger Anna Friel.

Adi Hasak är showrunner för serien och har skrivit samtliga åtta halvtimmeslånga episoder. Övriga manusskribenter är Paula Killen, Josh Azouz och Clare Siobhan Byrne. Hasak är också aktuell med NENT Groups Margeaux, en internationell dramaserie om massakern under OS i München, och som exekutiv producent samt showrunner för kommande psykologiska thrillern Perfect People för NENT Group och tyska Leonine.

– Jag är helt överväldigad över hur vi har fått ihop det här på bästa sätt. En amerikansk serie, en högkvalitativ och dynamisk nordisk streamingaktör och studio på NENT Group, och en otroligt talangfull brittisk skådespelerska i Anna Friel. Det här är verkligen framtiden för global TV, säger Adi Hasak.

Inspelningarna börjar i februari nästa år i Stockholm. The Box produceras av Nice Drama, ett bolag inom NENT Studios som också står bakom hyllade serierna Midnattssol, Tjockare än vatten och Oscarsnominerade filmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

– De närmaste fem åren kommer Viaplay att lanseras på ytterligare 15 marknader, med fokus på kombinationen av internationellt och lokalt egenproducerat innehåll. Att skapa denna spännande och högintensiva serie med internationella talanger som Anna Friel och Adi Hasak är ytterligare ett bevis på NENT Groups höga ambitioner inom berättande, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group.

När "The Box" förväntas ha premiär, vet vi ännu inte. Tills dess kan du istället spana in de bästa serierna på Viaplay!

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL