Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Barnfavoriten Fixi i Playland tillbaka med säsong 2

Barnfavoriten Fixi i Playland tillbaka med säsong 2

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 september 2020

Snart kommer Viaplays lärorika serie tillbaka.

Viaplays barnmaskot Fixi med egna serien Fixi i Playland gjorde stor succé och slog tittarrekord under premiärhelgen när första säsongen hade premiär i fjol. Nu är Fixi tillbaka med nya äventyr och en ny säsong på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay med premiär över hela Norden den 3 oktober.

Det var i samband med lanseringen av första säsongen som ekorren Fixi presenterades som Viaplays maskot för barninnehållet på Viaplay Kids. Fixis uppdrag förutom att underhålla är att uppmuntra de yngre tittarnas teknikintresse och inspirera dem till rörelse och fysisk aktivitet. Viaplays satsning inom edutainment lyfts ännu mer i avsnitten i den nya säsongen av Fixi i Playland som har premiär nu på lördag den 3 oktober. 

 Fixi i Playland är en lärorik serie som spelas in med hjälp av avancerad VR-teknik i vår egen studio. Med tanke på det positiva mottagandet av första säsongen hos våra yngre tittare är jag glad över att kunna presentera en andra säsong, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Fixi i Playland utspelar sig i Playland, landet bakom Viaplay, där ekorren Fixi tillsammans med elvispdrönaren Elis sköter uppspelningen av alla filmer och serier på Viaplay. Duons störs regelbundet av hot från elaka filmbuggar som de med smarta lösningar alltid lyckas avvärja och ducka för. I de interaktiva avsnitten finns gömda figurer som barnen ska hitta och tittarna får tillsammans med Fixi lösa kluriga rebusar och gåtor. I den nya säsongen flyttar en vit tiger in i Playland och medan Fixi till en början är nyfiken och positiv så är vapendragaren Elis skeptisk och tycker inte att tigern ska få stanna i Playland. 

Serien riktar sig primärt till barn i åldrarna 5 – 8 år. Serien skapas och produceras av Splay One och är inspelad i Virtual Reality i NENT Groups StudioV. Den populära programledaren och skådespelaren Sara Edwardsson har återigen varit med och skapat, skrivit manus och med sin röst och sina rörelser gett liv åt Fixi. 

– Till den här säsongen har jag skrivit en actionfylld berättelse om vänskap och att vara välkomnande, om att ge alla en chans oavsett vem det är och var man kommer ifrån. Och att det går att leka på tre. För mig personligen var det en riktigt rolig inspelning och det tekniska teamet i NENT Studios med Alex Gustafsson i spetsen är helt fantastiskt, säger Sara Edwardsson

Andra säsongen av "Fixi i Playland" består av tio avsnitt om fem minuter vardera där alla avsnitt av Viaplay-originalet släpps samtidigt och finns tillgängliga på Viaplay från den 3 oktober. 

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL