Anders de la Mottes Slutet på sommaren blir Viaplayserie

Anders de la Mottes Slutet på sommaren blir Viaplayserie

  • Viaplay
Filmtopp
29 juni 2022 kl. 09:38

Psykologisk thriller om försvunnen pojke

Nu är det klart att Anders de la Mottes succéroman "Slutet på sommaren" blir TV-serie på Viaplay. Detta är den första delen av författarens romansvit "Årstidskvartetten".

I dag annonseras det nya Viaplayoriginalet Slutet på sommaren, en psykologisk thriller baserad på första boken i Anders de la Mottes framgångsrika romansvit Årstidskvartetten. Inspelningarna av serien påbörjas nu under sommaren i Helsingborg och runt om i nordvästra Skånes natursköna kommuner. Den ännu hemliga rollistan innehåller flera kända namn. Slutet på sommaren produceras av Harmonica Films i samproduktion med SF Studios.

– Att Slutet på sommaren ska bli TV-serie är otroligt spännande. Detta är något Harmonica Films och jag arbetat för länge och med Viaplay har vi äntligen hamnat där vi vill vara. Slutet på sommaren är min första bok som filmatiseras och berättelsen ligger mig av personliga skäl mycket varmt om hjärtat. Jag har läst manuset och sett skådespelarlistan och är mycket trygg i känslan att detta kommer att bli något alldeles extra, säger Anders de la Motte.

Skrämmande berättelse som skakar om

Under en sensommarkväll 1984 försvinner en femårig pojke på den skånska slätten. Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte, och ryktena och misstankarna sprids snabbt. Men den valhänta brottsutredning som följer läggs till slut ner, där sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder.

Tjugo år senare leder pojkens storasyster Vera ett gruppterapisamtal i Stockholm. En ung man ansluter, och inför gruppen berättar han om sin barndom, om oförklarliga minnen av en pojkes försvinnande. Hans berättelse är skrämmande välbekant och skakar om Vera. Motvilligt tvingas hon riskera den bräckliga tillvaro hon byggt upp. Hon måste återvända till Skåne och sin trasiga familj för att söka svaret på frågan som ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen under den där sommaren som aldrig tog slut?

Viaplays originalserie Slutet på sommaren regisseras av Jens Jonsson (Fartblinda, Jägarna) och Henrik Georgsson (Bron, Wallander) efter manus av huvudförfattarna Björn Carlström (Jägarna) och Stefan Thunberg (Hamilton, Farang). Avsnittsförfattare är Axel Stjärne, Jimmy Nivrén Olsson och Pontus Edvinsson. Serien produceras av Per Janérus (Jägarna, Krig) med Tim KingSF Studios och Helena LarandViaplay som exekutiva producenter.

Översatts till 30 olika språk

– Vi är mycket glada för vårt samarbete med Harmonica Films och för möjlighet att få producera denna spännande thrillerserie tillsammans för Viaplay. Med en stark berättelse som översatts till 30 olika språk av en av vår mest omtyckta deckarförfattare och med all talang i projektet är vi trygga med att detta kommer att bli en succé både i Norden och internationellt, säger Tim King, EVP Production på SF Studios.

Slutet på sommaren baseras på första boken med samma namn i deckarförfattarens Anders de la Mottes romansvit Årstidskvartetten. Serien består av sex avsnitt och har exklusiv premiär på Viaplay under 2023.

Omslagsbilden är tagen av Jeffery Richt.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL