Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Amy Deasismont

Amy Deasismont skapar komediserie på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 september 2020

"Kommer knocka publiken"

Hon slog igenom redan som tolvåring och har haft en succékarriär både som artist och skådespelare. Nu bryter Amy Deasismont ny mark och har skapat Viaplays nya originalserie Thunder in My Heart – där hon också spelar huvudrollen. Dramakomedin som produceras av BR•F har nordisk premiär på Viaplay under våren 2021.

– Att få förverkliga den här historien tillsammans med ett fantastiskt gäng och en underbar cast som förkroppsligar och ger liv åt karaktärerna är en dröm som går i uppfyllelse. Thunder in My Heart är en TV-serie jag skrivit på under fem års tid med stort fokus på karaktärernas vuxenblivande och frigörelse, säger Amy Deasismont.

Thunder in My Heart är en dramakomedi om kärlek, identitetssökande och att vara vuxen på pappret men fortfarande känna sig som ett barn. Att välja vilka som är ens riktiga familj och att göra upp med sitt förflutna. Det är en karaktärsdriven serie med mycket humor, sorg och hjärta. Vi följer ett tajt kompisgäng som precis klivit över 20-årsstrecket tillsammans och sätts på prov genom familjer som brister, vänskapsband som utmanas och trevande händer som ger förvånande njutning.

– Jag vill porträttera de höga topparna och det som gör väldigt ont i det unga, vuxna livet. Jag vill att det både ska pirra och smärta, säger skaparen Amy Deasismont.

Förutom Amy Deasismont spelas huvudkaraktärerna av de unga stjärnskotten Alexander Abdallah (Snabba Cash), Julia Lyskova (podden Daddy Issues), Max Ulveson (Dancing Queens) och Malin Persson (Vår tid är nu), samt väletablerade Gustaf Hammarsten (Bruno, Tillsammans) och Helen Sjöholm (Så som i himmelen).

– Amy bokstavligen golvade oss med sin begåvning, passion och sitt detaljarbete när hon presenterade Thunder in My Heart. Som Nordens ledande dramaproducent är vi inte bara stolta över att kunna presentera en serie som verkligen kommer göra avtryck utan också över att få ge en ung, kvinnlig supertalang den möjlighet hon förtjänar, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Inspelningarna av Thunder in My Heart startar i Stockholm i slutet av september och produceras av BR•F i samproduktion med Film Capital Stockholm. Serieskapare och manusförfattare är Amy Deasismont (Gösta, Min lilla syster), regi av Anders Hazelius (Den inre cirkeln) och Sanna Lenken (Min lilla syster). Serien produceras av Anna-Klara Carlsten (Spring Uje Spring, Störst av allt) och Patrik Andersson (Midsommar, Euphoria).

– Amy skapar verkligen dialog med en fingertoppskänsla som både är humoristisk och egensinnig, men som också kan vara alldaglig, trovärdig och med skyhög igenkänning. Vi är så peppade på att vara med och skapa liv i denna moderna och berörande berättelse. Vi är övertygade att Thunder in My Heart kommer knocka publiken och fastställa att Amy Deasismont är en av de största begåvningarna vi har i Sverige idag, säger producenterna Anna-Klara Carlsten och Patrik AnderssonBR•F.

Thunder in My Heart har premiär på Viaplay våren 2021 med åtta avsnitt á 30 minuter. Här hittar du Viaplays alla kommande serier.

För mer läsning ---> Scrolla vidare!