Älska mig

Älska mig prisades dubbelt på RIA-galan

  • Viaplay
Filmtopp
15 oktober 2020 kl. 09:10

Utsågs till "Årets berättare" och "Årets originalidé"

– Det är så man nästan inte kan ta in det. Så glad och rörd, säger Josephine Bornebusch.

I går kväll blev det storslam för Viaplay. Den hyllade thrillerserien Partisan utsågs till Best Series 2020 på Canneseries medan Josephine Bornebusch prisades dubbelt upp på RIA-galan. Där utsågs nämligen hon till Årets berättare och hennes serie till Årets programidé.

Andra säsongen av Älska mig har precis släppts i sin helhet på Viaplay, och för andra året i rad hyllats av både kritiker och tittare. På onsdagskvällen fick skaparen Josephine Bornebusch även samma bekräftelse från branschen, när hon fick dubbla priser vid RIA-galan, som arrangeras av Film- & TV-producenterna. Älska mig utsågs till Årets programidé och Bornebusch till Årets berättare.

I motiveringen till priset Årets berättare står det bland annat:

"Åskådarna har tillsammans med karaktärerna fått skratta, gråta, generas och tråna. Igenkänningen i denna något förhöjda värld är total och tajmingen är ständigt mitt i prick. Med ett helhetsansvar för berättelsen och en bred hantverkskunskap lyser denna stjärna just nu väldigt starkt på tv-himmeln."

– Det är så man nästan inte kan ta in det. Så glad och rörd, säger Josephine Bornebusch, som skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i Älska mig.

– Vi är otroligt stolta att våra originalserier får ett erkännande både internationellt och på hemmaplan, och inte minst att vi lyckats nå ut i två olika genrer med Älska mig och Partisan. Att Partisan får ett så prestigefyllt pris är dessutom ett kvitto på att nordiskt innehåll håller hög internationellt kvalitet, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Vid RIA-galan blev även Food & Fire med Niklas Ekstedt prisad för Årets visuella uttryck, och Fredrik Ljungberg, NENT Groups exekutiva producent för Älska mig och Partisan, utsedd till Årets kund.

För fler nyheter ---> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL