Adam Lundgren huvudroll i Viaplays actionthriller Max Anger

Adam Lundgren huvudroll i Viaplays actionthriller Max Anger

  • Viaplay
Filmtopp
16 juni 2020 kl. 13:06
ANNONS
ANNONS

Intensiv och riskfylld jakt.

Skådespelaren Adam Lundgren har flera succéer i bagaget och tar sig nu an huvudrollen i Viaplays nya satsning "Max Anger".

Adam Lundgren och Evin Ahmed i "Max Anger".
Adam Lundgren och Evin Ahmad i "Max Anger". Foto: Viapaly.

Serien är baserad på den bästsäljande trilogin av Martin Österdahl om gränsjägaren och Rysslandspecialisten Max Anger. Evin Ahmad spelar flickvännen Pashie som plötsligt försvinner och Max startar en intensiv och riskfylld jakt som leder till Sankt Petersburg. Serien har nordisk premiär årskiftet 2021/2022 på NENT Groups streamingtjänst Viaplay

– Det ska verkligen bli förbannat roligt att få spela huvudrollen Max i den här serien, som jag tror kan bli RIKTIGT bra. Men det var inte självklart att tacka ja från början men efter att ha läst nya manusversioner, fått se ambitionen med det visuella och träffat regissören Lisa Farzaneh så var jag fast, säger Adam Lundgren.

Max Anger har under hela sitt vuxna liv försökt springa ifrån sitt förflutna och begrava det djupt inom sig. Som en följd har ett trauma från barndomen vuxit sig större och mörkare. Det är först när han möter kärleken Pashie som han långsamt vågar glänta på dörren till sitt inre. När hon plötsligt försvinner startar en intensiv och riskfylld jakt som leder honom till Sankt Petersburg. En minst sagt farlig väg som tvingar Max att konfrontera både sitt inre och sitt förflutna. 

– Inspelningarna av Max Anger har precis påbörjats och att få chansen att få tolka rollen som Pashie har varit och är otroligt spännande. Denna genre är något helt nytt för mig vilket gör det till ett extra kul och utmanande projekt att sätta tänderna i. Här är en serie med mycket känslor där godhet och ondska står i fokus och som jag tror tittarna kommer kunna relatera till, säger Evin Ahmad.

Actionthrillern Max Anger baseras på första boken i triologin av författaren Martin Österdahl med Adam Lundgren (Vår tid är nu, Torka aldrig tårar utan handskar) och Evin Ahmad (Dröm vidare, Tsunami) i huvudrollerna. Serien regisseras av Lisa Farzaneh (Störst av allt) och Jesper W. Nielsen (Vår tid ska komma). Producenter är Lejla Besic och Jan Marnell och huvudförfattare för serien är Mikael Newihl. I teamet finner vi bland andra Guldbaggevinnarna Aril Wretblad (fotograf), Liv Ask (scenograf) och Margrét Einarsdóttir (kostym). Serien produceras av Twelwe Town tillsammans med Nice Drama, som bland annat producerat Tjockare än vatten för Viaplay

– Det känns otroligt spännande att vi har fått möjligheten att filmatisera Martin Österdahls spänningsroman om Max Anger. Inspelningarna känns minst sagt lovande och denna internationella actionthriller har ett fantastiskt meriterat och passionerat team både framför och bakom kameran. Inte minst med tunga namn som Adam Lundgren och Evin Ahmad i huvudrollerna. Nu vill jag spola fram till premiären för att kunna bjuda våra tittare på slutresultatet, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Offier på NENT Group

Det är inte första gången Viaplay filmatiserar böcker. Tidigare i år släpptes "Box 21", den första av fyra Roslund & Hellström-böcker som blir dramaserier. "Max Anger" är en serie i åtta delar och har premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay årskiftet 2021/2022.  

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL