Vi bad ChatGPT skriva en hårdkokt Tarantino-film – här är AI:ns mästerverk

Vi bad ChatGPT skriva en hårdkokt Tarantino-film – här är AI:ns mästerverk

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 01 februari 2023 kl. 10:02 | Publicerad 31 januari 2023 kl. 21:01

Är det här nästa Oscarsvinnare?

ChatGPT är AI:n som alla pratar om. Det är omöjligt att inte fascineras av den imponerande teknologin, men exakt hur mycket är den egentligen kapabel till? Filmtopp har testat tjänstens gränser genom att utforska om den har ett filmmästerverk i stil med Tarantino i bakfickan.

För den som mot all förmodan inte har hört talas om ChatGPT, så är det en så kallad AI-chatbot som tagits fram av OpenAI. Teknologins huvudsyfte är att, via text, imitera mänsklig dialog, men dess generella pricksäkerhet har på bara några månader lett till ett nästan gränslöst brett användningsområde för tjänsten.

ChatGPT används redan flitigt av skolelever som behöver "hjälp" med sina uppsatser, kodare som vill skynda på arbetsprocessen och skribenter som har slut på idéer. Med tanke på att AI:n när som helst kommer att ta alla jobb från oss som dagligen hamrar på tangentbordet, tyckte vi att den kunde få flexa sina muskler redan nu och samtidigt bjuda på lite smaskigt innehåll till sajten.

Vi bad kort och gott ChatGPT att golva oss med en riktig nagelbitare i stil med en Tarantino-rulle. Frågan är om det är nästa Oscarsvinnare den hostade fram på några sekunder eller om manuseliten sitter säkert ett tag till ...

ChatGPT skriver Tarantino
Foto: Craiyon.

Här är den hårdkokta Tarantino-filmen som ChatGPT pitchade till oss

Med "skriv en hårdkokt Quentin Tarantino" som uppmaning lutade vi oss tillbaka i stolarna och lät ChatGPT skrida till verket. Till mästerverket. Tio sekunder senare vilade den framför oss – den bästa filmen som någonsin skrivits.

Okej, kanske inte riktigt, men en gnutta underhållande var det att se resultatet.

ChatGPT:s hårdkokta Quentin Tarantino-film – Käftsmällen:

Titel: "Käftsmällen"

Handling: En grupp hårdkokta gangsters, inklusive en maffiaboss, en före detta boxare och en kallblodig mördare, hittar sig själva inblandade i en farlig maktkamp när de alla jagar efter en stulen diamant. Konfrontationer och våldsamma möten utbryter när de försöker överta makten och få diamanten. Dialogen är kraftfull och hårdkokt, med snabba och vassa samtal som sätter tonen för den intensiva handlingen.

Genre: Crime, Action

Stil: Filmens våldsamma scener är brutala och snabba, och de visar människors hänsynslöshet och girighet. Dialogen är snabb och full av dark humor, precis som regissören Quentin Tarantinos filmer. Musiken spelar en stor roll i filmen, med en mix av klassiska låtar och originallåtar som skapar en intensiv atmosfär.


Inspiration: "Käftsmällen" tar inspiration från filmer som "Pulp Fiction" och "Jackie Brown". Den kombinerar en hårdkokt och intensiv kriminalhistoria med Tarantinos unika dialogstil och musiksättning. Filmen är en must-see för fans av hårdkokta kriminalfilmer och den legendariska regissören Quentin Tarantino.

Vad säger ni? Vad blir domen? Så där, va? Den där inspirationen från Pulp Fiction och Jackie Brown kanske är lite väl påtaglig och karaktärsutvecklingen får anses vara bristfällig. Pitchen får ett plus i kanten för sin kreativa titel, men i det stora hela är Käftsmällen en besvikelse. Godkänd, men inte mycket mer. Betyg: 2 av 5.

Vi bad ChatGPT skriva en hårdkokt Tarantino-film – här är AI:ns mästerverk
Foto: Craiyon.

Vi får behålla jobben ett tag till

ChatGPT må hosta ur sig innehåll med förvånansvärd finess och ett tempo som ingen människa kan mäta sig med, men det här lilla testet får ändå ses som ett bevis på att alla som arbetar kreativt med att producera text sitter säkert (för stunden).

Faktum är att vi först bad ChatGPT att skriva en "våldsam" Tarantino-film, men när AI:n pitchade "en sökmotor" som en av huvudkaraktärerna blev det både förvirrande och lite obehagligt. Var det bara ett klumpigt misstag eller försökte den ersätta både personerna bakom och framför kameran i ett enda drag?

Som ni sett i artikeln har vi även genererat lite läcker key art till ChatGPT:s och Tarantinos mästerverk, med hjälp av Craiyon. Här är ytterligare några exempel:

Poster "Käftsmällen"
Tarantino ser ut att casta sig själv i mästerverket. Inte orimligt. Foto: Craiyon.
ChatGPT:s Tarantino-film
Foto: Craiyon.
Vi bad ChatGPT skriva en hårdkokt Tarantino-film – här är AI:ns mästerverk
Lite Palme-vibbar? Foto: Cariyon.
Vi bad ChatGPT skriva en hårdkokt Tarantino-film – här är AI:ns mästerverk
Foto: Craiyon.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL