Veronica Maggio gör långfilmsdebut i kärleksdramat "7 steg"

Veronica Maggio gör långfilmsdebut i kärleksdramat "7 steg"

Emil Oscar Rasmussen
31 maj 2024 kl. 11:16

Maggio har skrivit manus tillsammans med Andreas Öhman

I dag avslöjar Nordisk Film att Veronica Maggio kommer att göra långfilmsdebut i "7 steg", en dramafilm om kärlekens sju steg. Manuset till filmen har hon skrivit själv, tillsammans med Andreas Öhman. Inspelning har nyligen inletts.

I ett pressmeddelande avslöjar Nordisk Film att inspelningen har startat för 7 steg, en långfilm där artisten Veronica Maggio kommer att göra sin debut. Manus till filmen har hon dessutom skrivit själv, tillsammans med regissören Andreas Öhman.

– Det känns fortfarande overkligt att filmen spelas in nu! Så många nedslag från den här långa processen kommer tillbaka till mig hela tiden. Första gången vi började prata om att göra film ihop på fyllan i LA och skrev ner idéer på en servett, all kärlekssorg vi sett varandra gå igenom och omsätta i manusform, vår overkliga rek-resa i Paris där vi skrev, åt, elsparkcyklade och rökte oss igenom en helg. Alla gånger vi gett upp på filmen, alla gånger vi fått nej och varit tvungna att lita på varandra och vår idé om en kärleksfilm som känns episk, spännande och rolig, säger Veronica Maggio, via pressutskicket.

Veronica Maggio skådespelardebuterar i 7 steg

"7 steg" beskrivs som ett drama om kärlekens sju steg och fokuserar på en kärleksrelation där vi får följa med genom de sju stegen. I centrum hittar vi Elle och Josef, och de sju stegen dikterar helt villkoren för Elles liv. Efter att paret spenderat ett år tillsammans som präglats av kärlekens alla äventyr försvinner Elle spårlöst och Josef vänder sig till det förflutna för att försöka lista ut vad det är som har hänt.

Veronica Maggio spelar den kvinnliga huvudrollen som Elle och i den manliga huvudrollen som Josef kommer vi att få se Joel Spira, som tidigare i år vann en Guldbagge för Bästa manliga huvudroll efter sin insats i Syndabocken (2023). Maggio och regissören Andreas Öhman har samarbetat vid flera tillfällen tidigare, bland annat i arbete med Maggios musikvideos.

– Tillsammans skapar jag och Veronica en filmisk värld att falla handlöst för. Precis som äkta kärlek, ska den kännas, både när det svider och skriks i eufori. Kärlekshistorien mellan Elle och Josef är lika gastkramande som storslagen, en visuell knockout i sju steg, där detaljerna avgör utgången, säger Andreas Öhman.

Andreas Öhman har tidigare regisserat filmer som I rymden finns inga känslor och En dag kommer allt det här bli ditt.

Inspelningen av "7 steg" inleddes nu i maj i Paris och kommer att fortsätta i Stockholm och Västernorrland under sommaren.

"7 steg" beräknas ha premiär under hösten 2025.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL