Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmhjälpen

#filmhjälpen – Veckans filmtips!

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 september 2021

Dessa titlar kan du streama helt gratis och lagligt.

#filmhjälpen kommer varje vecka presentera filmer som du kan streama helt gratis och lagligt, så att du slipper det där ändlösa scrollandet på streamingtjänsterna! Dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.

The Imitation Game (2014)

The Imitation Game
Foto: Svensk Filmindustri.

Mitt under det brinnande andra världskriget har matematikern och geniet Alan Turing fått i uppdrag att knäcka tyskarnas Enigmaschiffer, som användes för att kryptera kodade meddelanden. Tillsammans med en grupp andra matematiker tar han på sig att uppfinna en datamaskin för att klara av uppgiften. 

Filmen vann en Oscar för bästa manus baserad på en förlaga. I huvudrollerna ser vi Benedict Cumberbatch och Kiera Knightley.

Streama "The Imitation Game" här!

När lammen tystnar (1991)

När lammen tystnar
Foto: Svensk Filmindustri.

En ung FBI-aspirant skickas till en notorisk seriemördare och kannibal vid namn Hannibal Lecter för att få hjälp i ett fall med att fånga in en annan seriemördare som riktar in sig på unga kvinnor. När dottern till en senator kidnappas intensifieras jakten och Hannibal Lecter blir allt viktigare i kampen mot klockan. 

Jodie Foster spelar rollen som den unga FBI-aspiranten och Anthony Hopkins spelar Hannibal Lecter i denna Oscarsvinnande klassiker.

Streama "När lammen tystnar" här!

Slumdog Millionaire (2008)

Slumdog Millionaire
Foto: Svensk Filmindustri.

En ung man från slummen i Bombay är med i den indiska motsvarigheten till Vem vill bli miljonär? Under sin medverkan överträffar han alla förväntningar och medan han anklagas för fusk minns han tillbaka på det liv som öppnade dörren för hans framgång i programmet.

Detta drama från 2008 kammade hem hela åtta Oscarsvinster.

Streama "Slumdog Millionaire" här!

Captain Fantastic (2016)

Captain Fantastic
Foto: Scanbox Entertainment.

En pappa har tagit sig an att uppfostra och utbilda sina sex barn ute i skogen, långt bort från traditionella skolsystem och stadsliv. När familjen tvingas lämna tillvaron i skogen utmanas pappans syn på hur man är en så bra förälder.

Captain Fantastic är en unik dramakomedi med Viggo Mortensen i huvudrollen.

Streama "Captain Fantastic" här!

Okänd soldat (2017)

Okänd soldat
Foto: SF Studios.

Under tre år får vi följa en finsk kulsprutepluton under andra världskriget – från det att de gick på offensiven mot Sovjetunionen 1941 till att de tvingades till reträtt i Karelen 1944. I plutonen bildas vänskapsband genom humor och en önskan om att överleva, samtidigt som kriget påverkar deras nära hemma i Finland.

Finsk film från 2017, baserad på Väinö Linnas roman med samma namn.

Streama "Okänd soldat" här!

Om #filmhjälpen:

Filmtopps satsning #filmhjälpen ger dig tips på gratis film att streama. Vårt mål är att göra det enkelt för dig att hitta kvällens film och samtidigt välja bort illegala streamingsajter. Alla titlar har gemensamt att de handplockas av redaktionen och är kostnadsfria att streama. Beroende på vilken källan är, så varierar de förutsättningar som krävs för att du ska kunna spela filmen. 

För fler filmer att streama gratis, klicka här!